Смачний і духмяний тарт з помідорами та сиром
На рум’яному тонкому коржі лежать солодкі помідори, вкриті зеленню і часником, і посипані сиром.
Смачний і ароматний тарт з помідорами, приготований в середземноморському стилі, стане справжнім хітом серед ваших гостей. На рум’яному тонкому коржі лежать гуртки солодких помідорів, вкриті ароматною зеленню і часником, і посипані великою кількістю тертого сиру різних сортів.
Тарт випікається в два етапи: спочатку в духовку відправляється тільки розкачаний корж, а потім він змащується гірчицею, покривається топінгом і знову запікається, щоб сир добре розплавився.
Інгредієнти:
- 2,5 склянки борошна
- 165 г вершкового масла
- 2 яєчних жовтків
- 0,5 склянки крижаної води
- 1,1 кг сухої квасолі, для вантажу (за бажанням)
- 1,1 кг міцних середніх помідорів
- 1 склянки свіжого листя петрушки
- 0,5 склянки крупно порізаного свіжого листя базиліка
- 3 зубчики часнику
- 1 ст. л. свіжого листя чебрецю
- 0,5 склянки оливкової олії
- 6 ст. л. діжонської гірчиці
- 300 г тертого сиру грюєра
- 0,5 склянки + 2 ст. л. пармезану
Приготування:
Насипте борошно та 1 чайну ложку солі в чашу кухонного комбайна зі сталевим лезом. Додайте вершкове масло і збийте на імпульсному режимі 12-15 разів, поки шматки масла не стануть розміром з горох. Додайте яєчні жовтки та збийте ще кілька разів, щоб змішати. Не зупиняючи комбайн, додайте крижану воду і збивайте, поки тісто не почне збиратися в кому. Викладіть його на посипану борошном дошку і сформуйте плоский диск. Загорніть в поліетиленову плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 200°С. Застеліть деко пергаментним папером.
Тим часом покладіть помідори у велику миску. Покладіть петрушку, базилік, часник, чебрець, 1 чайну ложку солі та 1 чайну ложку чорного перцю в чашу кухонного комбайна зі сталевим лезом і подрібніть. Не зупиняючи комбайн, влийте олію і збийте, щоб рівномірно змішати всі інгредієнти. Вилийте суміш на помідори та акуратно перемішайте.
На добре посипаній борошном дошці розкачайте тісто в прямокутник і перекладіть його на деко. Не хвилюйтеся, якщо тісто не підходить за розміром; пласт повинен покривати більшу частину дека, але він може бути трохи нерівним з боків. Поставте другий лист прямо на тісто (обидва листи повинні мати плоске дно) і випікайте протягом 15 хвилин. Ви також можете покрити тісто фольгою і насипати зверху сушеної квасолі.
Візьміть вилку і проколіть всю поверхню коржа. Випікайте ще 8-10 хвилин, поки він не підрум’яниться. Перевірте тісто під час випікання і проколіть бульбашки. Дайте коржу охолонути протягом 15 хвилин.
Зменште температуру духовки до 190°С. Кондитерським пензлем нанесіть на всю поверхню коржа гірчицю. Посипте тісто товстим рівним шаром грюєра, залишивши для начинки, і посипте пармезаном. Викладіть зверху кількома рядами помідори. Якщо в мисці залишилося трохи суміші з часнику і зелені, відкиньте її на дрібне сито і вилийте рідину, а часник з зеленню насипте на помідори.
Посипте помідори грюєром і пармезаном. Випікайте 30 хвилин. Злегка остудіть, наріжте тарт квадратиками та подавайте теплим або кімнатної температури.
Переглядів: 229