Засипаємо курячі шлуночки содою й отримуємо святкову закуску за невеликі гроші

Кулінарні рецепти

Смачно, просто і дуже бюджетно готуємо закуску на святковий стіл!

Рецепт:

  • Курячі шлуночки (пупки) 600 гр
  • сода 3 ст. лож
  • морква 2 шт
  • селера (коренева) 150 гр
  • цибуля 1 шт
  • перець горошком 4-5 шт
  • сіль, лавровий лист
  • зелень селери

Для прикраси:

  • оливки 2-3 шт
  • зелень
  • мариновані огірки 2 шт
  • бульйон 2 літри
  • желатин 20 гр

Шлуночки чистимо, засипаємо содою і заливаємо водою. Залишаємо на 30 хвилин. Після чого промиваємо і відправляємо в каструлю з овочами (2 літри води). Варимо 40 хвилин, за 15 хвилин до готовності додаємо сіль, лавровий лист і перець горошком.

Склянкою готового бульйону желатин заллємо, нехай набубнявіє, після чого розтопимо на водяній бані. Пупки нарізаємо соломкою, після соди вони неймовірно м’які.

Залишки бульйону процідити і з’єднати з желатином.

Використовуючи силіконові форми для кексів прикрашаємо холодець. У перший прошарок бульйону (кілька ложок) викладаємо зелень, оливки, маринований гострий перчик (на любителя), огірочки. Ставимо в холодильник хвилин на 15.

Далі все простіше: шлуночки кладемо в бульйон і перемішуємо. Розмішуючи з залишками овочів, розкладаємо по формах.

Ставимо заливне в холодильник, тепер на 1 годину. Після чого отримуємо прекрасну закуску, яку можна приготувати й на звичайну вечерю і на святковий стіл!

Джерело



Переглядів: 311