Засипаємо курячі шлуночки содою й отримуємо святкову закуску за невеликі гроші
Смачно, просто і дуже бюджетно готуємо закуску на святковий стіл!
Рецепт:
- Курячі шлуночки (пупки) 600 гр
- сода 3 ст. лож
- морква 2 шт
- селера (коренева) 150 гр
- цибуля 1 шт
- перець горошком 4-5 шт
- сіль, лавровий лист
- зелень селери
Для прикраси:
- оливки 2-3 шт
- зелень
- мариновані огірки 2 шт
- бульйон 2 літри
- желатин 20 гр
Шлуночки чистимо, засипаємо содою і заливаємо водою. Залишаємо на 30 хвилин. Після чого промиваємо і відправляємо в каструлю з овочами (2 літри води). Варимо 40 хвилин, за 15 хвилин до готовності додаємо сіль, лавровий лист і перець горошком.
Склянкою готового бульйону желатин заллємо, нехай набубнявіє, після чого розтопимо на водяній бані. Пупки нарізаємо соломкою, після соди вони неймовірно м’які.
Залишки бульйону процідити і з’єднати з желатином.
Використовуючи силіконові форми для кексів прикрашаємо холодець. У перший прошарок бульйону (кілька ложок) викладаємо зелень, оливки, маринований гострий перчик (на любителя), огірочки. Ставимо в холодильник хвилин на 15.
Далі все простіше: шлуночки кладемо в бульйон і перемішуємо. Розмішуючи з залишками овочів, розкладаємо по формах.
Ставимо заливне в холодильник, тепер на 1 годину. Після чого отримуємо прекрасну закуску, яку можна приготувати й на звичайну вечерю і на святковий стіл!
Переглядів: 311