На Прикарпатті рятувальники провели профілактичні рейди у парках (ФОТО)

Суспільство

З метою недопущення виникнення пожеж в екосистемах рятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу.


Про це повідомили на сторінці Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, пише Голос-Інфо.

Рятувальники Івано-Франківщини приділяють велику увагу профілактиці виникнення пожеж в природних екосистемах. Співробітники Служби порятунку проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу, спілкуються з людьми, які відпочивають, нагадуючи їм правила безпечної поведінки.

Сьогодні, 20 липня, у місті Долина рятувальники провели профілактичні рейди у паркових масивах. Під час заходів співробітники ДСНС акцентували увагу громадян на основних причинах виникнення загорянь у природних екосистемах, розповіли про те, яку шкоду навколишньому середовищу може нанести навіть невелике горіння, довели до відома статистику пожеж на території області.

Як показує практика, легковажно залишені відпочивальниками непогашені вогнища, кинуті недопалки, призводять до того, що в першу чергу знищуються чималі площі зелених насаджень. В результаті пожеж знижуються захисні, водоохоронні й інші корисні властивості лісу, знищується флора і фауна, через що державі наносяться значні матеріальні збитки. Крім того, лісові пожежі становлять велику небезпеку для життя та здоров’я людини.

Щоб отримані під час бесід знання краще запам’яталися, фахівці ДСНС залишили мешканцям області листівки із зазначенням правил безпечної поведінки та екстреного номера Служби порятунку «101».

Пам’ятайте: банальна людська необережність у поводженні з вогнем може завдати непоправної шкоди довкіллю!



Переглядів: 338
banner