На Прикарпатті з початку року відкрили 10 справ про підпал трави

Суспільство

З початку року на розгляді в екологічній інспекції 10 справ про підпали трави.


Про це у студії Суспільного сказав начальник управління Державної екологічної інспекції Карпатського округу в Івано-Франківській області Ігор Яківчук.

“У нас на всю область є три особи, які безпосередньо здійснюють державний контроль за станом охорони і ведення навколишнього середовища в територіальних громадах. Ми здійснюємо контроль і притягаємо до відповідальності осіб, які це вчинили. Є випадки, коли правоохоронці виявляють. Три інспектори на область – це значно обмежена чисельність людей. Зараз це, правда, виправляється – збільшили чисельність інспекторів. І питання притягнення до відповідальності поправиться. До літа ми це питання закриємо”, – каже Ігор Яківчук.

І додає, що можливо ухвалять закон, який позбавить права на користування земельною ділянкою їхніх власників, якщо там буде зафіксовано умисний підпал трави.

За його словами, в Україні, і в Івано-Франківській області зокрема, немає жодного шматка землі, який би нікому не належав. Першими органами, які б мали притягати до відповідальності за підпал, повинні бути органи самоврядування.

Ігор Яківчук пояснює: “Адже сільський голова і землевпорядник знають, чия земельна ділянка. Вони повинні викликати правоохоронців чи екологічну інспекцію і вжити заходи щодо запобігання підпалу. Так, нас часто викликали наші пожежники. Коли ми приїжджаємо і питаємо, хто це зробив, відповідають: “Та я знаю?”.



Переглядів: 218
banner