фото з мережі інтернет

За вихідні у франківських лікарнях померло п’ятеро людей

Надзвичайні ситуації, Суспільство

За минулі вихідні в міських лікарнях Івано-Франківська померло п’ятеро хворих. З них – двоє із підтвердженим діагнозом COVID-19, ще троє – чекали на свої результати ПЛР-діагностики.


Про це на оперативній нараді у міського голови повідомила начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко, пише Голос-Інфо з посиланням на Суспільне.

За її словами, минулого тижня за добу в лікарні міста госпіталізовували 12-18 хворих за добу. Проте у п’ятницю вирішили призупинити прийом людей, адже медичні заклади були переповненими. Людей скеровували в обласну інфекційну лікарню, а також у медзаклади районів.

“35-40% людей із сусідніх районів їдуть до нас. В лікарні приймали людей, яким не можна відмовити”, – сказала Марія Бойко.

Загалом, зараз у міських медичних закладах перебуває 1065 хворих на пневмонію. З них – 15 хворих у важкому стані, 48 людей потребують кисневої терапії. Одна людина перебувала на апараті штучної вентиляції легень, проте вранці чоловік помер.

“Проведено 1350 тестів, з них – 368 позитивних результатів. В міський перинатальний центр поступають жінки, їх тестують, але зараз немає жодної хворої. У дитячій лікарні зробили 41 швидкий тест, виявили три підозри, їх відправили в обласну інфекційну лікарню”, – додала Марія Бойко.

Також вона сказала, що поки ми на шляху до піку хвороби. За словами Бойко, на вихідних багато людей ще заїжджали з-за кордону та ходили на Великдень до церкви.



Переглядів: 234
banner