Івано-Франківській Карітас надає комплексну безоплатну мобільну паліативну допомогу

Суспільство

Паліативна допомога у Карітас Івано-Франківськ — це комплексний підхід до покращення якості життя пацієнтів та їхніх родин, які стикаються з проблемами, пов’язаними з прогресуючими захворюваннями, що обмежують чи загрожують життю. Це не тільки медична допомога, але й психологічна, соціальна та духовна підтримка.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Карітас Івано-Франківськ


“Надаємо комплексну безоплатну мобільну паліативну допомогу, спрямовану на підтримку та догляд за невиліковно хворими, які потребують постійного догляду”,-йдеться у дописі
Основою надання паліативної допомоги є мультидисциплінарний підхід, адже до складу мобільної команди входить спеціально навчений персонал — лікар, медсестра, психолог, соціальний працівник, волонтери, за потреби – духівник.


Для отримання нестаціонарної паліативної допомоги потрібно мати направлення від сімейного або лікуючого лікаря.
Які послуги надаються?
Медична допомога: симптоматична терапія, попередження та лікування хронічного больового синдрому, медикаментозна терапія, надання ефективного знеболення.


Соціальні послуги: Допомога в організації домашнього догляду, забезпечення комфорту, а також навчання родичів і доглядальників.


Духовна підтримка: Підтримка в питаннях віри й духовності.


Психологічна підтримка: Консультації для пацієнтів та їхніх сімей, які здійснюють догляд за ними щодо емоційних труднощів.
Контактний номер телефону — 067 276 94 15
Робота здійснюється в рамках проєкту “Паліативна допомога для вразливих категорій населення в Україні”, який впроваджується спільно з Caritas Ukraine та за фінансової підтримки міжнародних донорів Renovabis та Cordaid.


Переглядів: 78
banner