Ці кілька секретів заварювання чаю допоможуть максимально зберегти смак і користь напою
Корисний і смачний чай треба вміти правильно заварювати.
Чай п’ють практично у кожній домівці, але ось у когось він є смачним, а у декого — не зовсім. Існує кілька невеликих правил, які допоможуть домогтися справжнього смаку чаю, у якому збережуться усі корисні речовини.
Правильно кип’ятити воду
Зазвичай для чаю люди намагаються кип’ятити воду у чайнику до максимуму, навіть не звертаючи свою увагу на температуру води. Фахівці вважають, що окріп — це мертва вода, яка не лише не залишає корисних властивостей у напої, але й погіршує його смак.
Для правильного приготування чаю, воду необхідно знімати “з вогню” до того, як вона повністю закипить. У даному разі допоможуть навички варіння кави у турці, коли посуд знімається з вогню, щойно у ньому починають з’являтися маленькі бульбашки. Для чаю така температура води буде ідеальною.
Прогрівання ємності для чаю
Людина, яка не знає про правила, звикла заливати чай окропом у холодному посуді, що є помилкою. Холодний посуд має властивість охолоджувати рідину, що стає причиною того, що чайна заварка не прогрівається повністю і вона одразу ж втрачає частину своїх смакових якостей.
Посуд можна нагріти, якщо підставити його під струмінь гарячої води, а також якщо налити у нього окріп і трохи почекати, потім вилити. Але після нагрівання посуду для чаю подальші дії необхідно прискорити, щоб не дати йому охолонути. У іншому разі, усі виконані дії будуть марними.
Правильне засипання заварки
Заварку необхідно засипати одразу ж, щойно посуд буде нагрітий. При цьому, не варто сипати ложку гіркою, а рекомендується трохи розтрусити листя у чайнику або у чашці, щоб прискорити вплив на нього гарячої води.
Заварку чорного чаю необхідно розраховувати по 0,5 чайної ложки на людину, якщо він заварюється у чашках, і по чайній ложці на чайник, якщо процедура відбуватиметься у загальному посуді. Таке правило існує, оскільки у чашці чай повинен до кінця встигнути розкритися до того, як він буде повністю випитий. А чай можна пити кілька разів, тому він повинен бути не дуже міцним через деякий час.
Правильне заливання заварки водою
Є два правильних способи залити заварку гарячою водою. Перший з них полягає у тому, щоб повністю залити чайник або інший посуд із заваркою водою, а також ретельно її перемішати. Пити чай у цьому випадку можна вже через 5-6 хвилин після заливання води. Цей спосіб є легким і швидким.
Другий спосіб вимагає більше часу для виконання. Для цього необхідно налити майже половину води на заварку і дати їй постояти кілька хвилин. У цей час заварка максимально набрякне від води і віддасть їй усі смакові якості та корисні речовини. Після цього посуд потрібно залити рідиною, що залишилася, і усе перемішати.
Переглядів: 547