Під Івано-Франківськом “на гарячому” спіймали вантажівку з львівським сміттям (ФОТО)

Події

На Прикарпатті затримали 40-тонну вантажівку, вщент заповнену львівським сміттям. Вона прямувала до сміттєзвалища, яке знаходиться у Богородчанському районі Івано-Франківської області.


На те, що сміття походить саме з Львівщини, вказують знайдені у ньому документи, повідомляють у Державній екологічній інспекції Карпатського округу, пише Суспільне.

Впіймати правопорушників вдалося випадково: коли машина з відходами заїхала на полігон – тут якраз працювали державні інспектори.

“На даний момент триває перевірка звернення громадянина щодо законності розміщення твердих побутових відходів у районі Богородчан. Під час неї на це сміттєзвалище заїхала машина, як виявляється, зі Львова. Були викликані працівники правоохоронних органів, досліджують, яким чином машина туди попала”, – каже начальник управління Державної екологічної інспекції Карпатського округу в області Ігор Яківчук.

Вантажівку з львівським сміттям спіймали "на гарячому" під Івано-Франківськом

“Земельну ділянку площею 2 га в урочищі “Мочари” на території села Скобичівка Старобогородчанської ОТГ виділили під сміттєзвалище рішенням сесії”, – каже Ігор Яківчук.

Втім під час його замірів інспектори виявили, що близько 70 сотих землі забрунено додатково. Також з’ясували, що львівське сміття вивозять на звалище не вперше – при обстеженні знайшли документи військової частини, шкіл, прокуратури та інших органів влади Львівської області.

Вантажівку з львівським сміттям спіймали "на гарячому" під Івано-Франківськом

“Коли заїжджаєш на полігон, то немає вказівника з центральної дороги, але є така невелика купка сміття і прапорець – це, напевно, вказівник. Але вказівник для кого? Для місцевого підприємства, яке займається утилізацією відходів? Я думаю, що ні. Але цими питаннями вже займаються правоохоронні органи та наша інспекція”, – розповідає начальник управління Державної екологічної інспекції Карпатського округу в області Ігор Яківчук.

Незаконні відходи у Скобичівці Старобогородчанської ОТГ викидають не вперше. Староста села Ірина Трінчук розповідає, що місцеві підчікували непрошених порушників.

“Неодноразово там патрулювали, але у той час, коли ми очікували, таких випадків не було. Два роки тому ми виявили там сміття, викликали поліцію, бо були докази. І знайшли, що це зробила сім’я із сусіднього села Стебник, яке не входить у нашу громаду. Але вони після того те все ліквідували та забрали. Ми обговорювали варіант, щоб там перекопати дорогу або поставити шлагбаум, але з цим карантином ще до цього поки не дійшли”, – каже староста села Скобичівка Старобогородчанської ОТГ Ірина Трінчук.

Перевірка у Скобичівці триває. Екологічні інспектори відібрали проби ґрунту та їх досліджують. Потім порахують збитки.



Переглядів: 244
banner