Прикарпаття продовжує активну співпрацю з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців

Політика, Суспільство

Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА зустрілася сьогодні з головою Львівського польового офісу УВКБ ООН Омедом Айюбом та його командою , аби обговорити стратегію захисту і рішень наших партнерів на наступний рік.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


Світлана Онищук спільно з своєю заступницею Людмилою Сірко розповіли про роботу, яка ведеться в області щодо підтримки дорослих та дітей з прифронтових областей, реалізацію ветеранської політики, розвиток реабілітаційних центрів, надання психологічної підтримки дорослим та дітям.


Для якісної реалізації соціальної політики в області підтримка іноземних партнерів є дуже важливою. Зокрема, завдяки роботі в області УВКБ ООН на Прикарпатті вдалося втілити чимало проєктів, які спрямовані на підтримку людей.


Йдеться про створення Центрів життєстійкості та громадських центрів, а також ремонт чотирьох соціальних квартир у селі П’ядики. Поряд з цим близько 100 родин з числа внутрішньо переміщених отримали компенсації за оренду житла. Також у липні в Івано-Франківську вдалося відкрити перший в Україні Центр захисту прав людини, а в Бурштині – центр підтриманого проживання для людей з інвалідністю, в Заболотові у такому центрі зараз тривають ремонтні роботи та встановлення ліфта.
Розраховуємо на тісну подальшу співпрацю і надалі. Щиро дякуємо нашим партнерам за невпинну підтримку та допомогу українцям у ці важкі часи. Спільно ми можемо зробити ще більше!”, – підкреслила керівниця області.


Переглядів: 74
banner