У Школі журналістики стартував навчальний рік

Суспільство

Розпочато новий навчальний рік у Школі журналістики Івано-Франківської обласної спілки журналістів Національної спілки журналістів України.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Школу Журналістики


Зі словами привітань до слухачів звернулися голова облспілки Лілія Боднарчук, координаторка Центру журналістської солідарності, заслужена журналістка України Вікторія Плахта, керівники й журналісти провідних медіа Олена Третяк (ТРК «Вежа»), Наталія Фармус (ОТБ «Галичина»), Віталій Чорненький (інтернет-видання «Голос-Інфо» і газета «Голос-Інформ»), Богдана Засідко (Центр журналістської солідарності).


Одна з перших випускниць Школи журналістики, а нині кореспондентка ВВС Україна в Івано-Франківській області, голова Молодіжної ради обласної спілки журналістів Ліліана Хомишин, вітаючи слухачів із відкриттям навчального року, зауважила, що
«Школа журналістики – це унікальний шанс для теперішнього покоління освоїти знання, які їм упродовж навчання передаватимуть уже досвідчені фахівці своєї справи».
Цьогоріч наставником Школи журналістики, як і попереднього навчального року, стала доцентка кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Галина Пристай.
«Це вже 12-ий навчальний рік. Обмежень щодо віку для слухачів у нас немає. До Школи журналістики запрошуємо не тільки студентів та школярів, але й усіх, хто бажає вдосконалювати й набувати знання з основ медійної справи», – зауважила вона.
«Навчальний рік, який триватиме до середини травня наступного року, стартував. Сподіваємося, за цей час слухачі нашої Школи набудуть добрих знань, адже навчальна програма передбачає не тільки теоретичний курс з основ журналістики, який їм викладатимуть досвідчені журналісти, але й практичні заняття на базі провідних місцевих медіа, під час яких створюватимуться телевізійні, радіо-, інтернет- і друковані матеріали. Власне, поєднання теорії і практики для медійника дуже важливе. Це посприяє кращому опануванню майбутньою професією, вмінню працювати в команді, результативно комунікувати та знаходити оптимальні шляхи вирішення нестандартних виробничих ситуацій», – наголосила співзасновниця Школи журналістики Вікторія Плахта.
Під час урочистого відкриття Лілія Боднарчук і Вікторія Плахта вручили Почесну грамоту Секретаріату Івано-Франківської обласної спілки журналістів завідувачці культурно-масової роботи НД «Просвіта», секретарині первинної організації НСЖУ редакції газети «Галицька Просвіта», ветеранці журналістики Михайлині Боднар – за активну позицію, ваговий внесок у розвиток просвітянського руху на Прикарпатті та з нагоди ювілею, який вона нещодавно відзначила. Доцентка кафедри журналістики ПНУ ім. В. Стефаника Галина Пристай та магістрантка кафедри, журналістка ОТБ «Галичина» Ольга Бабенко, які цьогоріч стали лавреатками 25-го загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання» у номінації «Рубежі подвигів і безсмертя», на заході отримали відповідні дипломи, котрі передав голова оргкомітету конкурсу, очільник Одеської регіональної організації НСЖУ Юрій Работін.
Відкриття навчального року відбулось у читальному залі Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва.


Переглядів: 140
banner