Департамент соціальної політики веде роботу по створенню соціального паспорта Івано-Франківської міської громади

Політика, Суспільство

23 жовтня відбулося засідання робочої групи з питань розробки Соціального паспорта та проведення оцінки потреб у соціальних послугах Івано-Франківської міської територіальної громади.


Інформує Голос-Інфо, посилаючись на Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради


Засідання провела команда Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за підтримки UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні в межах реалізації проєкту “Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб”.


Участь у ньому взяли наші колеги – заступниця директора Департаменту соціальної політики Nina Pelikan та начальниця Управління у справах УБД, сімей загиблих та внутрішньо переміщених осіб ДСП Оксана Бойко.

Наші фахівчині доповіли про успіхи у наповненні структури паспорту громади і про проблемні питання, які виникли та потребують вирішення. Все це учасники обговорили, визначивши подальші кроки у роботі.


Коротко проінформуємо, що ж таке соціальний паспорт і навіщо він потрібен громаді.

 Соціальний паспорт — документ, який містить актуальну інформацію про ресурси та соціальні особливості громади. Він описує адміністративно-територіальний устрій, демографічний стан, рівень зайнятості/безробіття, інфраструктуру, житлово-комунальне господарство, громадські та релігійні організації, місцеве самоврядування та бюджет, а також ризики, з якими стикаються мешканці громади.


Благодійна організація “Стабілізейшен Суппорт Сервісез” розробила оптимальний формат соціального паспорта, який охоплює всі сфери життєдіяльності громади, а за наповнення його відповідає Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради.


Зуважимо, що ключовий етап у створенні соціального паспорта — оцінка потреб громади. За допомогою анкетування збирається та аналізується інформація від осіб і сімей про їхні потреби та проблеми. Узагальнені результати відображаються в соціальному паспорті та описують соціальну реальність громади.


Тож соціальний паспорт – дієвий інструмент публічного управління місцевим розвитком, а Івано-Франківська міська територіальна громада на шляху його створення!


Переглядів: 131
banner