З ініціативи головного державного санітарного лікаря Прикарпаття відбулись наради щодо проблематики імунізації на теренах Прикарпаття

Суспільство

З ініціативи головного державного санітарного лікаря Прикарпаття, генерального директора Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Руслана Савчука відбулись наради щодо проблематики імунізації на теренах Прикарпаття


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб


Заступниця генерального директора Тетяна Джус і начальниця відділу імунопрофілактики Марта Локатир зустрілися з представниками обласної і міської влади.


Під час спілкування з керівниками первинної медико-санітарної допомоги області і головами територіальних громад обговорили наздоганяючу кампанію з вакцинації проти дифтерії та правця, аналізу показників вакцинації дорослих та дітей.
«На разі імунізацію від кашлюку, дифтерії та правця загалом пройшли близько 30 тисяч прикарпатців. На жаль маємо значний відсоток відмов, тож будемо посилювати просвітницьку роботу. Разом із тим найкращі показники ми зафіксували у серпні, коли було вакциновано понад 10 тисяч осіб», – розповів Руслан Савчук.
Окрім того під час нарад йшлося щодо проходження медичних оглядів декретованих контингентів (працівників окремих професій та посад, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб), зокрема, працівників закладів дошкільної, середньої та вищої освіти.


До слова, на сьогодні в області послугу з вакцинації населення надають 133 медичних заклади, серед яких 92 – заклади комунальної власності та 41 заклад приватної власності.


Переглядів: 120
banner