На Прикарпатті внаслідок ДТП травмовано п’ятеро людей, з яких троє неповнолітніх: слідчі розпочали розслідування

Суспільство

Дорожньо-транспортні пригоди мали місце у населених пунктах Татарів, Калуш та Делятині.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Поліцію Івано-Франківської області.


Перша автопригода трапилась 21 жовтня у селі Татарів. Відомо, що 15-річний мотоцикліст, на регульованому перехресті, здійснював маневр повороту не надав перевагу в русі автомобілю «Ніссан Х-Трейл», який рухався йому на зустріч. Останнім керував мешканець Івано-Франківської ТГ.


Внаслідок ДТП 16-річний пасажир та керманич мотоцикла отримали травми, їх доставлено до лікувального закладу.


Цього ж дня у Калуші мала місце автопригода з травмованим мотоциклістом. На місці ДТП слідчі з’ясували, що 40-річний керманич легковика «Ford Focus», на нерегульованому перехресті здійснюючи поворот, не надав перевагу в русі мотоциклісту. Опісля, допустив зіткнення з ним.
Керманич мотоцикла, 2008 року народження, мешканець Калуської громади отримав травми, його госпіталізовано до Івано-Франківської ОДКЛ.


А у Делятині 65-річний мешканець Яремче, керуючи автомобілем «Toyota Land Cruiser», проявив неуважність та погодні умови, і як внаслідок, допустив наїзд на двох жінок – пішоходів. Вони переходили дорогу по пішохідному переході.


У результаті автопригоди потерпілих – 1971 та 1997 років народження, доставлено до лікарні. Вони мешканки Надвірнянського та Косівського районів.
У всіх випадках керманичі тверезі.


За фактами ДТП розслідуються кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом.


Правоохоронці закликають водіїв та пішоходів неухильно виконувати вимоги Правил дорожнього руху. Зокрема, водії будьте уважними за кермом, дотримуйтесь безпечної швидкості руху, дистанції та інтервалу, не порушуйте правила обгону, проїзду пішохідних переходів та перехресть, уникайте ризикованих маневрувань.


Пішоходи обов’язково одягайте світлоповертаючі елементи на одяг, це дасть змогу водям завчасно Вас помітити у темряві.


Нагадуємо: відповідно до Правил дорожнього руху, рухатися дорогою керуючи мототранспортом дозволяється особам, які досягли 16 років, після отримання відповідного посвідчення водія.


Переглядів: 112
banner