фото з мережі інтернет

Стало відомо, чому померлій франківці тиждень не могли зробити тест на коронавірус

Суспільство

В Івано-Франківську померла жінка, яка перебувала у важкому стані у лікарні №1 з двосторонньою пневмонією від 10 квітня.


Дочка пацієнтки Наталія Малиновська  у мережі розповіла, що матері тиждень не могли зробити тест на коронавірус,

пише Голос-Інфо з посиланням на Фіртку.

“7 квітня в мами піднялась температура, з’явилось першіння в горлі, слабість, діарея та пропав апетит. На другий день зателефонувала до сімейного лікаря – отримала консультування телефоном, отримала припис лікування. Через день стало гірше, мама наполягла, що хоче на прийом, але їй відмовили через карантин”, – розповіла донька.

Уже 10 квітня жінку перевели до реанімації, а 14 квітня їй стало значно гірше і її приєднали до апарату ШВЛ і тільки тоді взяли тест ПЛР. За словами доньки з’ясувалося, що забір зробили неправильно.

Повторний забір зробили 16 квітня – і знову неправильно. Потім їй робили тест і втретє, але станом на 19 квітня результатів ще не було.

Сьогодні, 21 квітня, під час оперативної наради начальниця Управління охорони здоров’я Марія Бойко розповіла, чому жінці робили неправильно тести.

“На жаль, не все залежить від того чи є вірус в організмі. Матеріал має забиратися певною людиною і певне середовище. Якщо десь є технічний брак ПЛР не спрацьовує. Треба розуміти ПРЛ є кількісним визначенням. Визначається кількість часточок вірусу в організмі. Це не просто собіякісна реакція. Питання не у правильності забору, а у кількості часточок вірусу у крові пацієнта. Це не халатність, а суть методу ПЛР.  ПРЛ показує те, що є на даний момент. Рано чи пізно часточки вірусу в організмі зменшуються”, – розповіла вона.



Переглядів: 229
banner