У Калуші відбулося засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності

Політика, Суспільство

10 жовтня під головуванням заступниці міського голови Надії Гуш відбулося засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності Калуської міської територіальної громади.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду.


Присутні члени комісії розглянули чотири питання. Зокрема заслухали виконання рішень координаційної ради, прийнятих за результатами попереднього засідання, яке відбулося у липні цього року. Мова йде про надання підтримки калуському загону Всеукраїнського об’єднання «Тризуб» ім. Степана Бандери у проведенні вишколів для молоді. Члени комісії погодили в подальшому сприяти проведенню заходів представниками зазначеної організації. Зокрема, й у придбанні необхідних засобів для навчання.


Також проаналізували проведені заходів у ІІ кварталі за Програмою національно-патріотичного виховання дітей та молоді Калуської МТГ на 2023-2025 роки. Надією Гуш було запропоновано, а членами комісії погоджено, надання пропозицій упродовж 10 днів щодо включення заходів з розвитку громадських організацій у 2024 та 2025 роках для внесення змін до діючої Програми, а впродовж І півріччя 2025 року – для упорядкування нової.


Свою діяльність з питань утвердження національної та громадянської ідентичності презентували дві громадські організації – відокремлений підрозділ молодіжної організації «Пласт-національна скаутська організація України» в місті Калуш Івано-Франківської області «Станиця Калуш», калуський загін Всеукраїнського об’єднання «Тризуб» ім. Степана Бандери та ГО “Молодь у дії”.


Про проведені заходи із сприяння функціонуванню української мови, як державної, які відбулися у закладах освіти громади, розповіла заступниця начальниці управління освіти Леся Кобзан. Леся Несторівна наголосила, що щорічний всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться у п’ятницю, 25 жовтня. 24 роки поспіль україномовний флешмоб присвячують Дню української писемності та мови, який відзначають 27 жовтня.


Участь у засіданні координаційної ради цього разу взяли виховники закладів освіти – педагоги-організатори, заступники директорів з виховної роботи, зі старостинських округів. Разом обговорили залучення молоді до діяльності у громадських організаціях, молодіжній раді, яка створена при Калуській міській раді.


Наступне засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності Калуської міської територіальної громади заплановано на грудень.


Переглядів: 229
banner