В Івано-Франківську відбувся Форум – «Стійкість одного – стійкість мільйонів» приурочений до Всесвітнього дня ментального здоров’я

Суспільство

У Всесвітній День ментального здоров’я, який відзначається сьогодні, привітала учасників форуму «Стійкість одного – стійкість мільйонів», який приймає Прикарпаття. Десятки фахівців, які надають психологічну підтримку населенню, зібрались, щоби нагадати про важливість піклування про своє психічне здоров’я, поділитись здобутим досвідом та напрацювати нові механізми.


Інформує Голос-Інфо, посилаючись на Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА


Сьогодні підтримка психічного здоров’я стала одним із пріоритетних завдань державної політики, в основі якого – ефективна система доступних послуг, якими зможуть скористатись усі, хто цього потребує.


На Прикарпатті теж маємо напрацювання. Зокрема:
37 закладів первинної медичної допомоги області законтрактовані з НСЗУ за пакетом «Супровід та лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».


Ще 6 закладів охорони здоров’я надають психіатричну допомогу мультидисциплінарною командою.


Для надання фахової допомоги населенню в області діють 14 Центрів життєстійкості. Планується відкриття ще 2.


 Відкрито перший в області Центр ментального здоров’я при Івано-Франківському національному медичному університеті, в якому необхідну психологічну допомогу зможуть отримати захисники України, їхні близькі й кожен, хто її потребує.


 До речі, за перше півріччя цього року понад 3000 ветеранів війни та 530 членів їхніх родин отримали психологічну допомогу.


Переглядів: 190
banner