Як організувати інформаційно-комунікаційну діяльність та подбати про власну безпеку навчали студентів в Івано-Франківському Центрі журналістської солідарності

Суспільство

Як організувати інформаційно-комунікаційну діяльність та подбати про власну безпеку навчали студентів в Івано-Франківському Центрі журналістської солідарності Івано-Франківський Центр журналістської солідарності, попри свою основну діяльність, активно сприяє підготовці майбутніх фахівців, зокрема, в галузі журналістики та національної безпеки, які здобувають вищу профільну освіту в університетах Прикарпаття.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Школу Журналістики


Координаторка Центру Вікторія Плахта провела в коворкінгу навчально-практичне заняття для студентів-третьокурсників освітньої програми «Політологія. Національна безпека» факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.


Передусім, вона розповіла коротко про роботу ЦЖС та проєкти, які реалізуються задля допомоги та підтримки вітчизняних журналістів у період війни.


Також Вікторія Плахта надала студентам низку порад щодо організації інформаційно-комунікаційної діяльності. Передусім зазначила, що потрібно обирати найбільш доречні канали комунікації з кожною цільовою групою, зокрема, це можуть бути: емейл-розсилка, пресреліз, конференція, семінар, бюлетень, тренінг, захід або масштабні / масштабовані методи – медіа та сторінка сайту вашої установи чи організації тощо.


«Ми зі студентами часто приходимо в Івано-Франківський Центр журналістської солідарності. Фахівці Центру проводять для наших здобувачів вищої освіти тематичні практичні заняття з професійної майстерності. Центр став своєрідною базою практик для наших студентів. Вдячні координаторці Центру Вікторії Плахті за співпрацю», – зазначила Світлана Матвієнків, доцентка кафедри політичних інститутів та процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин ПНУ ім. В. Стефаника.


Як зазначила Вікторія Плахта, працівники Івано-Франківського Центру журналістської солідарності постійно надають методичну допомогу профільним кафедрам місцевих закладів вищої освіти щодо підготовки майбутніх спеціалістів. Така співпраця потрібна і важлива. Центр також опікується, зокрема, і десятьма студентами-ВПО, які навчаються на спеціальності «журналістика».


Переглядів: 158
banner