В ОДА презентували проєкт «Вбрані в історію: середньовічний одяг княжого Галича»

Події, Суспільство

На пресконференції, яка відбулася в обласній державній адміністрацій, представили проєкт «Вбрані в історію: середньовічний одяг Давнього Галича», який спрямований на реекспозицію музею історії «Давнього Галича» та відкриття експозиції середньовічного одягу.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Олійник, директор музею «Старий Галич» Тарас Зіньковський та керівник цього проєкту Андрій Стасюк розповіли, що під час реалізації проєкту було створено виставку одягу, яка складається з шести середньовічних костюмів XII-XIII століття та містить інтерактивні елементи. А серед відтворених образів, створених командою реконструкторів «Чорна Галич», представлені: воїн-дружинник, представник та представниця знаті, монах-писар, селянка та ремісник.
 «Зараз більшість відвідувачів хоче емоцій, до чогось доторкнутися і побачити. З огляду на це, вирішили продемонструвати нематеріальну культурну спадщину наших предків. Так, реалізували проєкт «Вбрані в історію: середньовічний одяг Давнього Галича» та відтворили шість костюмів різних верств населення середньовіччя», – розповів Володимир Олійник.

 Присутнім також показали відеопрезентацію проєкту, над яким працювала команда заповідника та історичних реконструкторів. Зауважувалося, що його унікальність полягає в художньому та науковому підході до реалізації задуму, який базується на максимальному використанні історичних (археологічних) джерел.


 Додамо, що проєкт має також і освітню складову. В його рамках було розроблено три нові тематичні екскурсії, орієнтовані на різні вікові групи та інтереси відвідувачів. Це дозволить відвідувачам не лише оглянути виставку і взаємодіяти з нею за допомогою інтерактивних елементів, а й почути захопливу розповідь про життя та побут різних верств населення зазначеного історичного періоду.


Переглядів: 135
banner