30 років Роману Гурику: вшанування пам’яті Героя Небесної Сотні

Суспільство

Сьогодні, 2 жовтня, біля пам’ятного Обеліску студентам і викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України, університетська спільнота традиційно вшанувала пам’ять студента університету, Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Гурика. На заході були присутні родина загиблого, друзі та колеги, які приїхали, щоб вшанувати його подвиг.


Пише Голос-Інфо з посиланням на пресслужбу ПНУ.


Сьогодні Романові могло б виповнитися 30 років, але його життя обірвалося в 19, коли він став на захист своїх принципів та ідеалів, будучи готовим віддати все за свободу своєї країни. У своїй короткій, але яскравій життєвій історії Роман Гурик залишив по собі світлий слід, нагадуючи про силу патріотизму та відваги молодого покоління.

«Сьогодні ми зібралися на подвір’ї університету, щоб вшанувати памʼять Героя України, студента Романа Гурика, який у 2014 році загинув у боротьбі за нашу незалежність під час Революції Гідності. Окрім того, ми вшановуємо пам’ять усіх полеглих студентів і випускників нашого університету, а їх разом 52. Дуже важливо демонструвати другим поколінням той патріотизм, який зміцнить їхній дух. Вони повинні розуміти, що сьогодні потрібно кожного дня, маленькими кроками йти до нашої Перемоги разом! Як університетська спільнота, ми відповідальні за виховання національно-патріотичної молоді. Ми повинні демонструвати стійкість та незламність!» — наголосила перша проректорка ПНУ Валентина Якубів.

«30 років — це абсолютно дорослий чоловік. Дуже сумно та шкода, що ніхто не буде знати, як би склалося його життя. Я знаю одне: якби він був живий, то зараз був би на сході», — зазначила мати Романа Гурика, Ірина Гурик. «Я дуже дякую Прикарпатському університету. Це той навчальний заклад, який щороку, незважаючи ні на що, вшановує та памʼятає наших Героїв, зокрема мого сина. Ми спілкуємося, ділимося спогадами. Це безцінно! Зараз основне — це передавати нашим молодшим поколінням, дітям історію, розповідати, хто і за що боровся, та продовжує це робити зараз, зберігаючи нашу незалежність та свободу!», — додала мати Героя.

Жахливі події під час Революції Гідності не тільки забрали молоді життя, а й стали каталізатором для змін у суспільстві, вказуючи на важливість боротьби за гідність, свободу та права людини. Пам’ять про Романа та інших Героїв Небесної Сотні вчить нас єднатися, а також бути готовими до дій заради справедливості. Ми повинні продовжувати їхню справу, живучи за ідеалами, за які вони боролися, і пам’ятаючи про їхній подвиг в історії нашої країни.



Переглядів: 196
banner