У Калуші триває семінар для психологів у контексті викликів війни

Суспільство

2 жовтня у Калуші розпочався дводенний семінар для психологів на тему «Вступ до моделі консультування в методі когнітивно-поведінкової терапії у контексті викликів війни».


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду.


Подія привабила понад 30 психологів Калуської громади – представників структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, закладів освіти, активістів громадських організацій, волонтерів. Їм часто доводиться працювати з військовослужбовцями та членами їхніх сімей, ветеранами, родинами загиблих, померлих, зниклих безвісти Героїв.


Тренінг спрямований, передусім, на посилення допомоги мешканцям громади щодо зміцнення їхнього ментального здоров’я.
Хоча подібні навчання зараз є доволі популярними і проводяться регулярно – їх не може бути забагато.


 Власне, на важливості й актуальності семінару наголосила, вітаючи його учасників, заступниця міського голови Наталія Кінаш. Вона особливо подякувала представникам Церкви за організацію заходу.


Викладачкою семінару виступила супервізорка і терапевтка методу когнітивно-поведінкової терапії, керівниця центру консультування «Простір надії» при Українському католицькому університеті Олеся Криськів.


Говорили про методи й особливості роботи психологів в умовах сьогодення: «Виклики війни у сфері психічного здоров’я»; «Психотрама, пост-травматичний стресовий розлад. Методи допомоги»; «Діагностика, критерії та методи допомоги під час пережиття втрати, ускладненого горювання, депресії, поширених тривожних розладдах»; «Наука про стійкість: теорія і практика».
Зустріч організована БО «БФ «Карітас парафії св. Андрія Первозванного УГКЦ м. Калуш» за підтримки БО «Платформа соціальних змін» та у співпраці з Калуською міською радою.


Переглядів: 127
banner