Коломийська громада – учасник міжнародного проєкту відновлення та підтримки громад

Суспільство

Вчора заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася з регіональними представниками Міжнародної організації з міграції, які презентували проєкт відновлення та підтримки громад. Присутніми були також представники департаментів міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад; соціальної політики; розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури; економічного розвитку, промисловості та інфраструктури.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


«Тішить те, що дуже багато різних напрямів. Ви – дійсно надійний партнер, і ми за це щиро дякуємо. Ми не зупиняємося на цих проєктах. Маємо чути одне одного та, відповідно, допомагати. Розуміємо, що Схід України потребує більше підтримки, але Прикарпаття прийняло дуже багато людей похилого віку, з інвалідністю та інституційних закладів дітей-сиріт. З нашої області відбувся відтік працездатного населення, а всі соціальні категорії залишилися. І допомога є дуже на часі, тому що багато територіальних громад уже не мають того фінансового ресурсу, а потреби залишаються», – зазначила Людмила Сірко.
Бенефіціарами проєкту є Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та обласні державні адміністрації. Загалом для участі в ньому відібрано 25 українських громад, що відповідали визначеним критеріям, також ще має бути 50 громадських організацій.


 Проєкт передбачає ремонт та оновлення публічної інфраструктури (закладів освіти, культури, ЦНАП, пожежно-рятувальних частин, бомбосховищ), психосоціальну підтримку, роботу з громадськими організаціями, інформаційний компонент захисту цивільного населення від насильства над дітьми, гендерно зумовленого насильства тощо. У результаті має бути створена платформа для залучення додаткового фінансування, налагодження зв’язків з діаспорою.


Переглядів: 153
banner