“Памʼятати практичними справами”! рятувальники вшанували пам’ять загиблих під час АТО, ООС та російсько-української війни

Суспільство

З нагоди державних свят: Дня захисників і Захисниць України, Дня Українського козацтва та Дня української повстанської армії, 28 вересня відбулося сходження рятувальників на найвищу точку України, гору Говерлу, де встановлено пам’ятний знак загиблим під час АТО на сході України мирним громадянам та військовим, які загинули при звільненні Слов’янська та Краматорська в 2014 році від проросійських окупантів.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.


Дане сходження відбувається в рамках соціально – відповідального проєкту волонтерів та військових «Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли», присвяченому вшануванню памʼяті полеглих під час російсько-української війни.


Рятувальники на вершині Говерли розгорнули синьо-жовтий прапор, щоб вкотре нагадати, що Україна вільна, незалежна та сильна, а також засвітили лампадку та поклали квіти до пам’ятного знаку, та у молитві згадали всіх, хто віддав своє життя за Україну.


Ініціаторка проєкут «Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли» є військовий волонтер, доброволець з червня 2014 року в зоні АТО, ООС та під час повномасштабної російської агресії, Марина Квітка.


Керівником даного проєкту від військових є Командувач сил територіальної оборони(2022-2023) генерал-майор Ігор Танцюра.


“Пам’ятати практичними справами” -девіз соціально- відповідального проєкту волонтерів і військових «Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли». Який з 2014 року реалізуються в зоні АТО, ООС та під час повномасштабної російської агресії.


Такі сходження відбуваються вже протягом багатьох років, щоб вшанувати пам’ять перших загиблих військовослужбовців та представників силових структур України.


Переглядів: 48
banner