Івано-Франківський Центр журналістської солідарності передав принтер регіональному медіа

Суспільство

Робоча зустріч працівників Івано-Франківського Центру журналістської солідарності та медійників Верховинщини відбулася на базі редакції газети «Верховинські вісті»


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Школу Журналістики


Під час розмови координаторка Центру Вікторія Плахта та головний редактор газети Дмитро Кіращук обговорили низку проблемних питань діяльності друкованих медіа в умовах війни, зокрема, що стосувалися доставки преси у віддалені гірські населені пункти, оплати праці журналістів, забезпечення своєчасного виходу в світ «Верховинських вістей».


У межах проєкту «Партнерство задля Перемоги», який реалізує Івано-Франківський Центр журналістської солідарності в партнерстві, зокрема, з Департаментом інформації Івано-Франківської архієпархії УГКЦ та за підтримки італійської волонтерської асоціації «Anteas Alessandria» (м. Алессандрія, Італія) Вікторія Плахта передала принтер для потреб верховинських журналістів.
«Основна місія нашого проєкту – це надання допомоги тим, хто потребує. Йдеться, зокрема, про вітчизняних журналістів, які у професії, медійників-ВПО. Ми має всіляку підтримку з боку італійських волонтерів. Велика вдячність особисто представнику волонтерської асоціації ANTEAS з Алессандрії Лучано Картолано, який постійно цікавиться потребами наших медійників. Ми отримували від наших італійських благодійників павербанки, мобільний телефон, принтер та передавали як у редакції медіа, так і в особисте користування журналістам. Зокрема, і колегам газети «Верховинські вісті» під час робочої зустрічі вручили принтер, який їм потрібен для роботи. Для нашої журналістської спільноти важлива така допомога від італійських партнерів і ми вдячні їм за це», – зазначила Вікторія Плахта.

Принагідно секретар НСЖУ Вікторія Плахта вручила Спеціальну відзнаку Національної спілки журналістів України спілчанину Роману Климу – відповідальному секретарю (заступнику редактора) газети «Верховинські вісті», редактору «Гуцульського калєндаря» і журналу «Гуцульщина», який нещодавно відзначив свій півстолітній ювілей. Високої спілчанської нагороди наш колега удостоєний за вагомий внесок у розвиток української журналістики, активну участь у діяльності Івано-Франківської обласної спілки журналістів та Центру журналістської солідарності.


Під час робочої зустрічі йшлося також про роботу верховинських медіа – газети «Верховинські вісті» та радіо «Гуцульська столиця» – в умовах блекауту. Про це детальніше згодом в інтервʼю з головним редактором газети Дмитром Кіращуком.
За інформацією Івано-Франківського Центру журналістської солідарності.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


Переглядів: 104
banner