Працівники Прикарпаттяобленерго підбили підсумки дня

Суспільство

У ніч на 26 вересня росія атакувала територію України ударними безпілотниками та ракетами. На жаль, під час повітряної тривоги ворожої атаки зазнало й Прикарпаття. Зокрема, в Івано-Франківській громаді були пошкоджені високовольтні мережі та інше енергетичне обладнання.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Прикарпаттяобленерго.


Після сповіщення про відбій небезпеки, енергетики АТ «Прикарпаттяобленерго» виїхали на місця аварій для усунення наслідків та відновлення електропостачання для споживачів. Унаслідок атаки знеструмленими були мешканці центральної частини Івано-Франківська та його околиці. Активні роботи з ліквідації аварії розпочалися о 8 ранку, після чого для жителів центру міста подача електроенергії відновилася об 11:20. Інша частина мешканців повністю була перезаживлена о 13:20. Таким чином над відновленням електропостачання працювали більше 5 годин, були задіяні виїзні бригади та додатково обласні і районні диспетчери.


Попри те, що у всіх франківців зараз є світло, енергетики просять не перевантажувати мережі роботою потужних електроприладів. Унаслідок атаки на енергообʼєкти зараз надійність електропостачання знижена. У випадку перенавантаження системи можуть виникнути аварійні ситуації і, як наслідок, – аварійні вимкнення. Тож просимо користуватися електротехнікою ощадливо та мінімізувати споживання в «пікові» години.


Переглядів: 165
banner