В Івано-Франківську відбулося засідання «круглого столу» на тему «Розширюючи можливості: Цифрова доступність для всіх»

Суспільство

25 вересня з ініціативи міжнародної IT-компанії EPAM в Івано-Франківську відбулося засідання «круглого столу» на тему «Розширюючи можливості: Цифрова доступність для всіх».


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


Подія зібрала представників Івано-Франківської обласної держаної адміністрації, Івано-Франківського ІТ-кластера, а також університету Короля Данила, коледжу електронних пристроїв, підрозділ ІФНТУНГ, Івано-Франківського національного медичного університету, Івано-Франківського національного технічного університет нафти і газу та Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.


Спільна робота та обмін досвідом відкривають нові горизонти для розвитку цифрової доступності, що, безумовно, позитивно вплине на суспільство в цілому.


Основною метою «круглого столу» став обмін досвідом і кращими практиками, а також вияв основних проблем, з якими стикаються організації під час реалізації проєктів у сфері цифрової доступності.


Присутні мали можливість коротко представити себе, свої організації та роль у забезпеченні цифрової доступності, що створило платформу для відкритого обміну думками. Серед учасників дискусійних панелей були представники Івано-Франківської обласної державної адміністрації, зокрема начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Фіняк та начальник відділу розвитку електронних та адміністративних послуг Оксана Данилюк. Їхній досвід та знання важливі для обговорення актуальних питань, пов’язаних із цифровою доступністю.


До слова, захід складався з двох основних дискусій. Перша – присвячена обміну досвідом у сфері цифрової доступності та викликам, з якими стикаються учасники. Кожен поділився власними досягненнями, ініціативами та успішними прикладами реалізації проєктів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності серед своїх клієнтів та у своїх організаціях. Друга дискусія зосередилася на поточних проєктах та напрямах роботи.


Спеціалісти з доступності від компанії «a11y» висвітлили питання стандартів цифрової доступності, зокрема їх впровадження в практику. У ході дискусії напрацювали низку ініціатив, які будуть реалізовані при розробці цифрових сервісів.


Переглядів: 183
banner