У Калуші визначено лауреатів премії імені Костянтини Малицької-2024

Суспільство

24 вересня під головуванням заступниці міського голови Надії Гуш відбулося засідання комісії для визначення лавреатів преміїї імені Костянтини Малицької.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду.


Цьогоріч закладами освіти було подано кандидатів у двох номінаціях: «Лавреат-педагог закладу загальної середньої освіти»; «Лавреат-керівник (управлінець) закладу (установи) освіти.


У інших – «Лавреат-педагог закладу дошкільної освіти» та «Лавреат-педагог закладу позашкільної освіти» – заяв не поступало.
Після представлення кандидатур, обговорення та голосування членами комісії, прийнято відповідне рішення.
Переможцем у номінації «Лавреат-керівник (управлінець) закладу(установи) освіти» визнано Мирослава Кусеня, директора Калуського ліцею №5. Педагог працює в сфері освіти понад 16 років. З них 8 очолює заклад. Високий рівень управлінської культури директора характеризується застосуванням демократичного стилю керівництва, створеним у колективі сприятливим соціально-психологічним кліматом, колегіальним підходом до управління закладом із використанням сучасних технологій формування стратегії розвитку ліцею. Вагомими є здобутки учнів ліцею №5 в олімпіадах, конкурсах різних рівнів. Зокрема у 2024 році двоє школярів здобули дипломи 1 ступеня на заключному ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформатики (Юрій ПСЮК) та інформаційних технологій (Захар АМБРОЗЯК) та стали стипендіатами Президента України. Випускник ліцею Дмитро Шеркунов отримав найвищий результат при складанні національного мультипредметного тесту (200 балів) з історії України. У закладі реалізовуються цікаві ініціативи, які спрямовані на удосконалення освітнього процесу, покращенню навчання та виховання дітей. Активно долучається колектив й до волонтерської діяльності, підтримки ЗСУ.


Учителька курсу основ християнської етики Калуського ліцею №7 Інна Бусел визнана переможницею у номінації «Лавреат-педагог закладу загальної середньої освіти». Інна Олександрівна є фахівцем високого рівня професійної майстерності. Володіє поглибленими знаннями з навчального предмета, бере участь в апробації нових методик і технологій моделювання змісту навчання відповідно до обов ‘язкових результатів навчання учнів. Надзвичайно результативно організовує діяльність з обдарованими дітьми. ЇЇ вихованці — щорічні переможці олімпіад, мистецьких змагань різних рівнів. Інна Олександрівна постійно удосконалює педагогічну майстерність, беручи участь у фахових конкурсах. Учитель має напрацювання, які розміщені в науково- методичному віснику «Джерела». З ініціативи педагога у 2013 р. реалізовано проєкт «Шкільна капличка», із 2016 р. в закладі функціонує волонтерський загін «Небо милосердя». Інна Олександрівна є катехитом Церкви Святого Димитрія Солунського (село Слобідка) тa понад I5 років регентом цієї церкви. Також катехизує в Церкві Святих Володимира та Ольги УГКЦ. 11 її випускників є священноспужителями різних церков.


Варто відзначити, що розмір премії цьогоріч збільшено і становить 10 тис. гривень.
Нагородження переможців та кандидатів у лавреати премії імені Костянтини Малицької відбудеться під час заходів до Дня працівників освіти України.


Премія імені Костянтини Малицької заснована з метою заохочення діяльності в галузі освіти, громадської активності працівників освіти Калуської громади, широкого залучення працівників освіти до процесів розвитку національної освіти, привернення уваги громадськості та органів місцевого самоврядування до підняття престижу професії освітянина.
Засновником премії є Калуська міська рада. Розмір премії встановлюється виконавчим комітетом міської ради.


Переглядів: 174
banner