“Я на своєму місці”: як студентка ІФНМУ допомагала військовим у Краматорську

Суспільство

Студентка стоматологічного факультету Івано-Франківського національного медичного університету Леся Соломчак з 16 вересня до 21 вересня перебувала в Краматорську: дівчина як волонтерка надавала стоматологічні послуги українським захисникам.


Пише Голос-Інфо з посиланням на пресслужбу ІФНМУ


За її словами, це неоціненний досвід, адже вона нарешті відчула себе на своєму місці.

Я була тиждень на волонтерській основі в Краматорську від київського благодійного фонду “Центр спасіння життя”. Пробула я там тиждень, адже ротації відбуваються потижнево. Виконувала терапію та ендодонтію, а мій напарник робив хірургію.”

Як зазначає Леся Соломчак, щодня приймали до 15 людей, кількість могла коливатися від різних обставин.

Ми мали швидку, яка була обладнана під стоматологічний кабінет, обладнання було дуже якісним. Адже буквально всі найкращі стоматологи України віддавали щось від себе. “

У майбутньому студентка планує знову повернутися до цієї роботи, приблизно взимку.

Леся Соломчак пригадує, що відчула себе на своєму місці та нарешті вкладає у перемогу більше, ніж просто сидить і донатить.

Мені завжди хотілося чогось більшого. Всі військові, до речі, дуже хороші. Вони всі з передової. Буквально в понеділок вже прийшов пацієнт, якому я допомагала, адже був дуже вдячний.”

Леся зазначає, що дуже вдячна стоматологічному факультету за підтримку та віру в неї, адже кожному студенту це надзвичайно потрібно.

Отож, студенти нашого університету долучаються до спільної перемоги різними способами та навіть ризикують своїм життям, аби допомогти захисникам і захисницям.



Переглядів: 164
banner