В Івано-Франківському національному медичному університеті продовжують впроваджувати інноваційні методи навчання

Суспільство

В Івано-Франківському національному медичному університеті продовжують впроваджувати інноваційні методи навчання. Зокрема, нещодавно випробували метод «комунікація, орієнтована на пацієнта». Ця методика дозволяє студентам розвивати комунікативні навики у спілкуванні з пацієнтами, що є надзвичайно важливим у професії лікаря.


Пише Голос-Інфо з посиланням на пресслужбу ІФНМУ


Захід відбувся при залученні членів студентських організацій UMSA і ЕMSA під керівництвом доцента кафедри інфекційних хвороб і епідеміології Андрія Процика і доцента кафедри травматології, ортопедії і невідкладної військової хірургії Ірини Біцької, які презентували даний метод навчання. До слова, із зазначеною методикою викладачі ознайомилися під час стажування в Німеччині.

Cуть методу полягає у залученні стандартизованих пацієнтів, які мають певну роль і сценарій про уявне захворювання. З числа студентів вибираються ті, хто буде виконувати роль лікаря. Інші студенти з групи є уважними  слухачами і спостерігачами. Між лікарем і пацієнтом відбувається діалог на тему: як повідомити невтішний результат обстеження, як переконати пацієнта про необхідність проходити певний вид лікування, як сповістити невтішний діагноз. Після закінчення розмови всі учасники повинні чесно і правдиво відповісти на запитання: що я бачив? як це вплинуло на мене? чого б я хотів у майбутньому?

Чесна відповідь самому собі дозволяє зрозуміти, як правильно потрібно спілкуватися з пацієнтами у майбутньому. Під час жвавої дискусії студенти виявили високу зацікавленість методикою і виявили  бажання удосконалювати свої навички комунікації у подальшому.



Переглядів: 204
banner