Яремчанському ліцеї отримали у подарунок комплекти ракеток, сіток та воланів для гри в бадмінтон

Суспільство

Яремчанському ліцею №1 за підтримки міського голови Андрія Мироняка та депутата обласної ради Сергія Волошина ректор Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника Ігор Цепенда, який є головою обласної федерації бадмінтону, передав комплекти ракеток, сіток та воланів для гри в бадмінтон.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Яремчанську міську раду


Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника продовжує системно реалізовувати проєкт «Бадмінтон і зір», активне залучаючи школярів до участі в ньому та популяризуючи цей вид спорту.


Мета проєкту – запобігання втрати зору у школярів через заняття бадмінтоном.


Сьогодні в.о. ректора університету, голова Івано-Франківської обласної федерації бадмінтону Ігор Цепенда відвідав Яремчанський ліцей N1 і подарував школі, вчителі фізкультури якої пройшли спеціальну підготовку тренерів з бадмінтону, набори для гри у бадмінтон.


Університет вдячний за підтримку проєкту міському голові Яремче Андрію Миронюку та депутату обласної ради Сергію Волошину.


Даруючи ліцеїстам набори, до яких входять сучасні легкі ракетки, комплект воланів та сітка, Ігор Цепенда зазначив: 

«Ця динамічна гра здатна поліпшити не тільки фізичну форму, зір, а й рефлекси гравця, підвищити швидкість його реакцій. Саме з цієї причини бадмінтон потрапив у програму підготовки космонавтів. Постійна і неймовірно швидка зміна вектора і швидкості волана розвиває вкрай високу швидкість прийняття рішень, що може навіть врятувати життя в критичній ситуації».

Директор Яремчанського ліцею N1 Іван Холошнюк подякував за дарунки та пообіцяв і надалі підтримувати цю корисну ініціативу.

Нагадаємо, ініціатором проєкту «Бадмінтон і зір» виступив президент федерації бадмінтону України Олексій Дніпров. Проєкт реалізують спільно Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА, обласна дитяча клінічна лікарня, обласне відділення Національного олімпійського комітету України, Івано-Франківське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

  



Переглядів: 92
banner