Івано-Франківська область долучилася до проведення Дня спільнодії «Творчість, як складова нашої стійкості!»

Суспільство

Близько 190 учнів мистецьких шкіл Івано-Франківської, Косівської, Надвірнянської, Калуської, Коломийської, Гвіздецької, Матеївецької, Печеніжинської, Нижньовербіжської територіальних громад в рамках Всеукраїнстької програми ментального здоров’я «Ти як?», ініціативи першої леді України Олени Зеленської, малювали картини, займалися гончарством, вивчали вправи для покращення ментального здоров’я та стресостійкості.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


Зокрема, в Косівській територіальній громаді захід відбувався у сімейній майстерні Gorno ceramic, де діти з Косівського районного центру дитячої творчості та Вербовецької гімназії мали змогу створити керамічні вироби. А виготовлення керамічних виробів – один із методів арт-терапії, під час якої кожна дитина зможе мобілізувати внутрішні ресурси та покращити стресостійкість.


У Коломийській територіальній громаді учасники заходу, окрім написання картин, ділилися своїми щасливими моментами і створювали «Дерево ментального здоров’я», а у Надвірнянській та Калуській територіальних громадах кожен учасник Дня спільнодії створив картину, де відображені асоціації, що для нього означає ментальне здоров’я та стійкість.


Зауважимо, що надзвичайно важливо проводити для дітей ефективні психологічні вправи, що допомагають стабілізуватися у складні моменти в умовах війни. І такі техніки важливі задля того, щоби подолати страх чи тривожність, заспокоїтися, розслабитися та підтримати учнів як під час навчання, а також і у позашкільному житті.


Додамо, що заходи проводилися в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська.


Переглядів: 97
banner