На Прикарпатті відбувся ІІ Міжнародний форум «Івано-Франківська область – надійний партнер»

Суспільство

На Прикарпатті відбувся ІІ Міжнародний форум «Івано-Франківська область – надійний партнер»


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


Учасників та гостей заходу привітала Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.
 Керівниця області подякувала їм за солідарність з нашим народом та підтримку, яку міжнародні донори надають області з перших днів повномасштабної війни.
 “Перший міжнародний форум, яким ми провели на початку грудня минулого року, дав нам змогу поглибити співпрацю з нашими партнерами та втілити чимало успішних проєктів, спрямованих на підтримку переселенців, ветеранів та соціально вразливих верств населення. Сьогодні ж маємо на меті підсилити наш бізнес, віднайти нових партнерів для розвитку підприємництва, поділитися історіями успіху роботи вітчизняних виробництв, презентувати гостям форуму експортноорієнтовану продукцію місцевих виробників”, – наголосила Світлана Онищук.
 За словами керівниці області, попри війну бізнес на Прикарпатті продовжує працювати. У межах урядової програми релокації в область переїхали 80 великих підприємств, ще 60 зробили це самотужки. Вони перевезли на Івано-Франківщину устаткування і продовжують розвиватися.


 До прикладу, як зізнається фінансовий директор ТоВ “Запорізькій завод кольорових металів” Андрій Петров, підприємство, яке на початку війни переїхало на Прикарпаття, і є провідним виробником кабельної продукції, забезпечило роботою 150 людей. Свою продукцію вони експортують на ринки Європи, зокрема й Румунії. І до кінця року прогнозують, що їхні продажі зростуть до 75 відсотків від загального обсягу.


 Налагодити комунікацію та знайти нових партнерів на форум завітала делегація з Румунії, яка, до слова, цього разу прибула у складі 50 представників. Це, власне керівники підприємств, установ різних сфер із п’яти повітів.


За словами голови Союзу українців в Румунії, депутата Парламенту Миколи-Мирослава Петрецького, українська громада в Румунії є третьою за численністю у світі. А Союз українців представлений на всіх рівнях влади і має успішний досвід у написанні та реалізації проєктів європейських фондів. Тож налагодження нових взаємовідносин, обмін досвідом можуть дати у майбутньому добрі результати для розвитку у різних галузях.


 До слова, форум зібрав майже дві сотні учасників із 20 країн світу, присвячений поглибленню співпраці з міжнародними партнерами задля розвитку області.


 Учасники, а це, зокрема, Наталка Цмоць, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні, Тетяна Коротка, заступниця бізнес-омбудсмена України, Ентоні Секвейра, регіональний координатор Міжнародної організації з міграції (західний регіон), Андрій Негрич, операційний директор представництва Global Empowerment Mission Ukraine, а також представники міжнародних благодійних організацій та підприємств мали змогу поспілкуватися у межах двох панельних дискусій, обмінятися досвідом, запропонувати нові шляхи та механізми співпраці


Переглядів: 108
banner