В АТ «Прикарпаттяобленерго» на екскурсію завітали другокласники

Суспільство

Учора, 17 вересня, дізнатися історію освітлення Прикарпаття, вивчити базові правила електробезпеки та взяти участь у практичному занятті прийшли другокласники Початкова школа імені Софії Русової(м. Івано-Франківськ). Як проходила екскурсія підприємством – читайте в матеріалі.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Прикарпаттяобленерго.


Звідки береться електроенергія, як передається струм, яка його користь і небезпека – такими були перші питання до школярів. І перші правильні відповіді! Діти говорили про енергію вітру, сонця, води, про те, що світло в домівки надходить через проводи електроліній. Зазначили також, що струм може бути небезпечним, адже може вдарити та навіть вбити.


Але щоб такої ситуації не сталося, школярам показали електроопору з імітацією обірваного проводу. Основне правило, яке засвоїли діти – не можна наближатися до пошкодженої електромережі на відстань меншу, ніж 8 метрів. А якщо вже стали свідками такої ситуації, то розповісти батькам, які далі зателефонують у кол-центр Пркарпаттяобленерго.


Наступна частина екскурсії – візит у Службу діагностики та ізоляції. Там юним дослідникам наочно показали дію напруги на іграшкову ляльку (лялька тягнулася до проводу, і хоч її рука не торкалася об’єкту, напруга все одно діяла). Далі був похід у Корпоративний музей Прикарпаття, де можна було дізнатися історію електрифікації Івано-Франківської області та історію розвитку компанії. Та насамкінець – пізнавальний урок від нашого працівника Романа Куриляка на тему «Знайомство з професією енергетика».


Тематично урок складався із трьох частин:
1. Містечко енергетиків. Це навчальний стенд Прикарпаттяобленерго, який було вперше представлено на ярмарку професій 2019 року, щоб популяризувати професію енергетика. Стенд включає у себе у зменшеному виді будинки, електропідстанцію, опори та лінії електропередач. За легендою у місті зникло світло після буревію і діти, як працівники обленерго, повинні були побути у ролі справжніх енергетиків, які відновлюють електропостачання в оселі.
2. Практична конструкція – ліхтар власними руками. Кожна дитина отримала набір деталей для створення свого світлодіодного ліхтарика (батарейки, корпус, фольгу, світлодіод). У підсумку у всіх яскраво замерехтіли власні ліхтарики, які діти забрали з собою як подарунок.
3. Розгадування електричних загадок на кмітливість. Діти мали змогу спробувати свої сили у відгадуванні загадок про електрострум, лампу, чайник і всі речі пов’язані з електрикою. На переможців чекали приємні подарунки.
Цікавитися електробезпекою вже варто з юних років, щоб завжди бути захищеним та розуміти можливі ризики!


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


Переглядів: 184
banner