В Городенківській громаді відбулося відкриття приміщення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр»

Суспільство

Сьогодні в Городенківській громаді відбулося відкриття приміщення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Городенківської міської ради, який стане сучасним осередком для надання якісної освітньої допомоги дітям із особливими освітніми потребами.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Городенківську міську раду.


Цей центр покликаний забезпечити рівний доступ до якісної освіти для всіх дітей нашої громади, незалежно від їхніх можливостей.
Спершу голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлана Онищук разом із заступницею Людмилою Сірко, головою Коломийської районної державної адміністрації Любомиром Глушковим та міським головою Богданом Кобилянським вшанували пам’ять про наших Героїв та поклали квіти до Алеї Героїв та пам’ятника Небесній сотні.
Отці-декани Ігор Левицький та Богдан Мороз молитвою розпочали урочистий захід, освятили приміщення центру та побажали вихованцям та наставникам центру наснаги та міцного здоров’я. Світлана Онищук привітала всіх присутніх та наголосила, що дуже важливою і потрібною є робота з дітьми з особливими освітніми потребами. Міський голова Богдан Кобилянський наголосив, що міська рада всебічно підтримує Інклюзивно-ресурсний центр, адже діти, які навчаються та проводять своє дозвілля тут особливо потребують допомоги та підтримки оточуючих.


Мама дев’ятикласника з особливими освітніми потребами Олена Шендера розповіла про випробування батьків особливих діток та подякувала працівникам центру за чуйність і професіоналізм.


Очільниця Інклюзивно-ресурсного центру Оксана Вінтоник розповіла коротку історію створення центру та про його роботу.
Працівники міської публічної бібліотеки ім. Леся Мартовича підготували для малих вихованців центру лялькову виставу.


Наприкінці театралізованого дійства Світлана Онищук вручила кожній дитині пакунок із гостинцями. На завершення урочистостей гості та вихованці центру долучилися до створення картини «Долоні довіри та підтримки».

Турбота про діток із особливими освітніми потребами є вкрай важливою, а особливо у час повномасштабної війни.


Переглядів: 249
banner