В департаменті фінансів ОДА провели нараду з головами громад та керівниками районних адміністрацій, щодо простроченої кредиторської заборгованості ліквідованих районів

Суспільство

Під головуванням директорки департаменту фінансів Наталії Кучми відбулась нарада щодо стану непереданої на облік територіальних громад простроченої кредиторської заборгованості ліквідованих районів області.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


Під головуванням директорки департаменту фінансів Наталії Кучми відбулась нарада щодо стану непереданої на облік територіальних громад простроченої кредиторської заборгованості ліквідованих районів області.
Присутні в.о. голови Івано-Франківської РДА Мариневич Дмитро та заступник голови Коломийської РДА Кравчук Ганна, голови Олешанської територіальної громади Двояк Богдан та Чернелицької територіальної громади Скрип’юк Іван.
Серед присутніх також фінансисти вищевказаних територіальних громад, райдержадміністрацій та представники Головного управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області.
У ході наради було обговорено стан непереданої на облік територіальних громад простроченої кредиторської заборгованості ліквідованих районів. Так, відповідно до вимог Закону України від 17.11.2020 № 1009-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій” і розпорядження Івано-Франківської ОДА від 04.01.2021 № 2 “Про утворення комісій з реорганізації районних державних адміністрацій” залишки коштів (у тому числі боргові зобов’язання), що утворилися на кінець бюджетного періоду на рахунках районних бюджетів ліквідованих районів, перераховуються одночасно до бюджету територіальної громади з урахуванням цільового призначення таких коштів, особливостей розподілу нерухомого майна на підставі платіжних доручень за підписом голови районної ради новоутвореного району або голови комісії з реорганізації районної ради, що припиняється, або керівника місцевого фінансового органу, утвореного до утворення та ліквідації районів.
Однак станом на вересень поточного року питання перереєстрації фінансових зобов’язань закладів загальної середньої освіти, які перейшли на фінансування з бюджету зазначених громад залишається невирішеним.
За результатами наради після активних дискусій та аналізу шляхів вирішення питань, учасники напрацювали алгоритми дій щодо заходів перереєстрації фінансових зобов’язань в Управлінні Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області.


Переглядів: 158
banner