У Чернівцях відкрилася виставка калуської художниці Ольги Чолінської

Суспільство

11 вересня в Чернівецькому обласному художньому музеї відкрилася персональна виставка «Серцебиття кольору» Ольги Чолніської.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду.


На виставці представлено 65 картин. Більшість робіт експонувалися на виставці вперше.
 “Виставка, яка відкрилася в Чернівецькому обласному художньому музеї, принесла мені супер емоції, – ділиться враженнями Ольга Чолінська. – Я побачила такий захват і почула стільки теплих слів, що це не може не надихати. Просто неймовірно!
У своїх творах, виконаних переважно олійними фарбами на полотні або на зрізах дерева, художниця відображає рідний край, де народилася і виросла. На більшості робіт мисткині – краєвиди околиць рідного села Станькової, сусідніх сіл, пейзажі гір. Яскраві кольори, майстерність, неймовірні пейзажі нагадують про найважливіше – душу українського народу та національну ідентичність.”
Також художниця широко відома своїми авторськими іграшками, які презентувались на персональній виставці у Івано-Франківську, Львові та Калуші. Свою першу виставку живопису та робіт зі шкіри Ольга організувала у 2010 році. У 2018 році відбулися виставки її іграшок та сувенірів, а з 2022 року художниця активно проводить персональні виставки живопису в різних містах України: Калуші, Івано-Франківську, Галичі, Долині, Стрию, Дрогобичі та Трускавці.


За плечима художниці тисячі майстер-класів та творчих заходів. Протягом 5 років вона вела програму «Казкова майстерня» на обласному телеканалі «Галичина», а також неодноразово була гостею Львівського телебачення, де демонструвала майстер-класи зі створення іграшок.


Портфоліо Ольги Чолінської нараховує близько 1000 іграшок та сувенірів, а також близько 300 живописних картин.
Крім того, своїм досвідом та любов’ю до мистецтва Ольга ділиться з дітьми, викладаючи в Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді Калуської міської ради (гуртки образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва) та приватній студії «Творча майстерня».


Переглядів: 189
banner