Прикарпатські рятувальники провели заходи для дітей з Сумщини у Безпековому таборі

Суспільство

У мальовничому місті Яремче на Прикарпатті розпочався перший заїзд Безпекового табору для дітей із прифронтових територій. Проєкт, організований за підтримки Генерального консульства Угорщини в Ужгороді та благодійного фонду «Чисті серцем», разом із партнерами, одним з яких є ГУ ДСНС в області, сьогодні об’єднав всі напрямки рятувальників, щоб навчити півсотню дітей з Сумщини основам безпеки та підготувати їх до викликів, які можуть зустрітися у житті.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.


Впродовж кількох днів діти не лише відпочивають і милуються краєвидами Карпат, а й вчаться, як діяти у надзвичайних ситуаціях. Прикарпатські рятувальники підготували насичену програму з практичних занять, щоб кожен учасник отримав необхідні знання, які можуть врятувати життя.


 Особлива увага була приділена навчальним локаціям з мінної безпеки. На практиці учасники також навчилися надавати домедичну допомогу, та правильно накладати турнікети.


Захопливими для дітей стали демонстрації роботи фахівців-рятувальників, таких як хіміки та водолази, які розповідали про свої завдання і дозволяли дітям приміряти спеціальне спорядження, а також опрацьовували матеріали розроблені ДСНС з UNICEF Ukraine. Незабутнім моментом дня стала зустріч із кінологами.


Переглядів: 261
banner