В Івано-Франківську люди “золотого віку” ознайомилися з творчістю Івана Котляревського

Суспільство

Івано-Франківський територіальний центр соціального обслуговування влаштував літературну годину-посвяту “Іван Петрович Котляревський: нова доба української літератури та незнищений скарб нації”. Захід присвятили до 255-річчя від дня народження Івана Котляревського, запросивши на нього працівників читального залу Івано-Франківської міської центральної бібліотеки.


Інформує Голос-Інфо, посилаючись на Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради


Цього року український народ відзначив 255 років від дня народження Івана Котляревського – українського письменника, поета, драматурга, громадського діяча, основоположника сучасної української літератури. Люди літнього віку із захопленням слухали розповідь бібліотекаря Надії Каретнікової про життєвий та творчий шлях ювіляра, а також про велике виховне, художньо-естетичне і пізнавальне значення його творчості для розвитку української культури і літератури. Присутніх зацікавив виступ гостя із Херсона – Василя Загороднюка, який є письменником та кандидатом філологічних наук. Пан Василь ознайомив пенсіонерів зі своїм літературним ремейком на “Енеїду” Івана Котляревського під назвою “Сміх Енея”.


На закінчення заходу відвідувачі мали можливість переглянути однойменну книжкову виставку.
Нагадаємо, 9 вересня виповнилося 255 років від дня народження відомого українського драматурга Івана Петровича Котляревського.
Захід організовано за підтримки та присутності франківських волонтерів благодійної організації “Турбота про літніх в Україні”.


Переглядів: 241
banner