В Тлумачі відбулася зустріч із сім’ями зниклих безвісти військовослужбовців

Суспільство

В місті Тлумачі відбулася зустріч рідних зниклих безвісти Захисників з трьох територіальних громад – Тлумацької міської, Обертинської селищної і Олешанської сільської, з представниками Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрієм ПАНАСЮКОМ та Сергієм ХАЛЕЦЬКИМ, фахівцями відділу відновлення родинних зв’язків Міжнародного Комітету Червоного Хреста Денисом БАЙРАКОМ та Андрієм МАРИНЯКОМ, представником Уповноваженого у Верховній Раді України з прав людини в Івано-Франківській області Євгенією МНИШЕНКО.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Тлумацьку міську раду.


В даній зустрічі також прийняли участь заступник голови Івано-Франківської РДА Олександр ПОПАДИНЕЦЬ, радник голови Івано-Франківської ОВА Роман БОДНАР, міський голова Ігор ПЕТРУК, начальник відділу ЦВС ОК «Захід» Андрій РИСЮК, регіональний представник Секретаріату Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Наталія ПАСІЧНИК, начальник 3-го відділу Івано-Франківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Іван КАЗАКОВ, оперуповноважений сектору кримінальної поліції відділення поліції № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в області, капітан поліції Ліліана ДЗУНДЗА, начальник Городенківського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Віра КОВАЛІВ та інші.


Представники Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими розказали про механізми та інструменти, які застосовує Держава для визволення військовополонених, про алгоритм збору та аналізу інформації, яка необхідна для зміни статусу зі «зниклий безвісти» на «полон». Також члени родин зниклих безвісти Захисників мали нагоду поспілкуватися з особистих питань з представникам Координаційного штабу та оформити звернення.


Присутніх учасників зустрічі проінформовано про передбачену чинним законодавством України фінансову підтримку для родин зниклих безвісти, реалізацію обласного проєкту «Турбота про родину Героя».


Слід відзначити, що такі зустрічі надзвичайно важливі передусім для рідних зниклих безвісти захисників України. Адже у такий непростий час, коли вже третій рік триває повномасштабна війна в Україні, саме в громадах повинні бути створені усі необхідні умови для надання якісної соціальної та психологічної допомоги, зокрема й рідним зниклих безвісти військовослужбовців.


Переглядів: 259
banner