Делегація з Австрії відвідала Центр фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради»

Суспільство

Сьогодні разом із заступницею голови обласної державної адміністрації Людмилою Сірко у центрі фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» побувала делегація з м. Брегенц із Федеративної землі Форарльберг (республіка Австрія).


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


«У рамках візиту австрійської делегації на Прикарпаття маємо можливість обговорювати подальші кроки співпраці в галузі охорони здоров’я. Звичайно, що важливим нашим завданням є показати роботу центру фізичної та реабілітаційної медицини, в якому проходять реабілітацію наші захисники. І для покращення послуг ми зацікавлені у поглибленні співпраці з міжнародними партнерами», – зазначила Людмила Сірко.
Почесні гості оглянули відділення центру, поспілкувалися з медичним директором КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» Андрієм Яворським. Зауважувалося, що у центрі працюють лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, зокрема, фізичні терапевти, ерготерапевт, логопед, психологи та медичні сестри.Тут облаштоване стаціонарне відділення на 30 ліжко-місць та амбулаторне, проводиться робота щодо підбору асистивних засобів, розвитку навичок ходьби, незрячими пацієнтами, нейрокогнітивної реабілітації та фізичної терапії.


Мовилося про роботу обласної клінічної лікарні, 35 медичних спеціальностей з лікування, практику проведення нових операцій, зокрема й операцій із протезування та впровадження нового проєкту щодо створення реабілітаційного відділення.


Представники австрійської делегації подякували керівництву обласної державної адміністрації та КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» за можливість побувати у медзакладі. Також наголошували на важливості налагодження співпраці щодо підтримки медичної галузі, зокрема й реабілітаційних центрів, оскільки всі повинні мати доступ до якісних медичних послуг.


Переглядів: 227
banner