В Тлумачі відбувся забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Події, Суспільство

В суботу, 31 серпня 2024 року, в місті Тлумачі відбувся забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», приурочений до Дня пам’яті Захисників України.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Тлумацьку міську раду.


Такий забіг вже став національною традицією вшанування пам’яті воїнів, які загинули в російсько-українській війні. Стартував забіг з Тлумацького міського озера, а фінішували його учасники біля пам’ятника «Борцям за волю України» та Алеї Героїв.


Ідея забігу зародилася ще у 2018 році. Його ініціаторами були Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк і Дмитро Примаченко. Забіг набув широкої географії і масштабується вже майже в 40 країнах світу.


Організаторами забігу в Україні є Міністерство у справах ветеранів України у співпраці з Міністерством молоді та спорту України за участі обласних та Київської міської військових адміністрацій, Міноборони, МВС, МЗС, СБУ, Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, ГО «Славетні епохи України», ГО «Незламні Матері України», ГО «Асоціація медиків Революції Гідності», ВГО «Легіон АТО», ГС «Труханів острів», органи місцевого самоврядування, а в місті Тлумачі – Тлумацька міська рада.


В забігу в місті Тлумачі прийняли участь близько 100 учасників. За кожного Героя Тлумацької міської, Обертинської селищної та Олешанської сільської територіальних громад, який поклав своє життя за незалежність та суверенітет України, жителі громад пробігли дистанцію в 2 км. та отримали пам’ятні медалі.


Переглядів: 470
banner