На Івано-Франківщині в закладах «первинки» триває проєктування сонячних електростанцій, – МОЗ

Суспільство

У 130-ти закладах первинної медичної допомоги в різних регіонах України триває процедура проєктування об’єктів для встановлення фотовольтаїчних електростанцій. Ідеться про енергетичне обладнання, яке встановлять у межах спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine).


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


Таке обладнання складається з комплектів сонячних панелей, інверторів та акумуляторних батарей, що здатні забезпечити стабільну повноцінну роботу медзакладів навіть за критичних умов, – зазначено на сайті МОЗ.


Розробляється проєктно-кошторисна документація, а також триває збір даних, результатів обстеження та технічних вимог для встановлення обладнання. Етап проєктування триватиме до середини вересня, потім розпочнеться монтаж обладнання в закладах. Загалом сонячні електростанції встановлять протягом п’яти місяців.


Через постійні атаки та обстріли ворогом української медичної інфраструктури в Україні активно триває робота з підсилення автономності закладів. МОЗ України разом з партнерами й надалі облаштовуватимуть їх енергетичним обладнанням для безперебійної роботи.


Переглядів: 248
banner