У Коломийській громаді обстеження закладів освіти з метою створення захищених просторів

Суспільство

В Україні затверджено експериментальний проєкт щодо створення тимчасових захищених просторів у закладах освіти.


Про це повідомляє Голос-Інфо з посиланням на Коломийська районна державна адміністрація


Це стосується тих закладів, які розташовані в громадах із задовільним та/або помірним рівнями ризику та які не забезпечені сховищами і протирадіаційними укриттями. У таких випадках можна створювати захищені простори.


Для визначення можливості створення захищених просторів у будівлях та спорудах закладів освіти в територіальних громадах працюють відповідні комісії, із залученням до складу комісії фахівців підрозділів ДСНС, Держпродспоживслужби, архітекторів та спеціалістів структурних підрозділів територіальних громад.


20 та 21 серпня 2024 року проводилися обстеження в П’ядицькій та Печеніжинській територіальних громадах. За результатами оглядів складені акти щодо можливості створення захищеного простору з пропозиціями інженерно-технічних рішень та заходів організаційного характеру, які доцільно здійснити в будівлях чи спорудах.


Варто зауважити, що захищені простори не є обʼєктами фонду захисних споруд цивільного захисту й лише на певний термін можуть замінити звичайні укриття. Тому територіальні громади мають будувати захисні споруди або облаштувати споруди подвійного призначення.


Переглядів: 269
banner