Університет Короля Данила отримав відзнаку Seal of excellence від Європейського Союзу

Суспільство

Єврокомісія оголосила результати конкурсу на відкриття Європейських цифрових інноваційних хабів в Україні – й Університет Короля Данила, який очолює консорціум, здобув відзнаку Seal of Excellence. Ця нагорода дозволяє УКД та його партнерам приєднатися до мережі Європейських цифрових інноваційних хабів у межах програми ЄС «Цифрова Європа».


Пише Голос-Інфо з посиланням на пресслужбу УКД


Окрім УКД, до складу консорціуму входять Івано-Франківський ІТ-кластер, Прикарпатський еко-енергетичний кластер, Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради, ГО «Університетський центр підтримки бізнесу «PRO BONO», Tech StartUp School, Шумпетерівська школа інновацій.


Європейські цифрові інноваційні хаби мають на меті підтримку малого та середнього бізнесу, а також державних організацій у впровадженні цифрових технологій і розвитку місцевих інноваційних екосистем.


Консорціум, який очолює УКД, спеціалізується у сфері штучного інтелекту, високопродуктивних обчислень, технологій розумного міста, диджиталізації, кібербезпеки, інтелектуальних транспортних систем, великих баз даних, підвищення кваліфікації в галузі зелених технологій, чистої енергетики, енергоефективності, маркетингових досліджень, фінансового консалтингу та юридичних послуг у галузі високих технологій.
«Отримання відзнаки Seal of Excellence надає право приєднання до мережі ЄЦІХ, однак не передбачає фінансування ЄС. Те, що ми пройшли відбір до мережі, дасть змогу налагодити контакти з іншими європейськими хабами в різних країнах та обмінюватися з ними передовим досвідом», — відзначив Максим Карпаш (Maksym Karpash) — проректор із міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку УКД.


Переглядів: 200
banner