Прикарпатські рятувальники двічі надали допомогу травмованим туристам в горах

Суспільство

21 серпня рятувальники отримали повідомлення про те, що жителька Хмельницької області, в районі полонини Буковинка, отримала травму нижньої кінцівки та не може самостійно рухатися.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.


Для проведення пошуково-рятувальних робіт вирушили Ворохтянські рятувальники, які надали домедичну допомогу травмованій жінці, 1958 року народження та транспортували її до підніжжя гори та передали працівникам швидкої медичної допомоги.
Також, цього ж дня, рятувальники отримали повідомлення про те, що жителька Львівщини,1995 року народження, травмувала нижню кінцівку поблизу водоспаду Гук та потребувала допомоги рятувальників. Ворохтянські рятувальники,прибувши до потерпілої, надали їй першу домедичну допомогу та супроводили до бази Заросляк.


Рятувальник екомендують туристам не вирушати в гори без знання місцевості або недостатньої підготовки до маршруту, також не переоцінювати свої фізичні можливості, користуватися відповідним екіпіруванням, а також перед мандрівкою завантажити мобільний застосунок “Порятунок у горах” та обов’язково слідкувати за штормовими попередженнями.


Переглядів: 216
banner