У скорботі провела сьогодні Калуська громада двох Героїв: Володимира Красовського та Ігоря Бойчука

Суспільство

Володимир Красовський народився 25 червня 1986 року в м. Калуші. Навчався в школі №4, потім – в смт Брошнів-Осада, де здобув професію столяра. Працював, підтримував родину.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду.


Одружився, народилася донька. Та життя у шлюбі не склалося. У 2015 році Володимир добровольцем у складі 95 десантно-штурмової бригади став на захист України. Брав участь у бойових діях в найгарячіших точках війни. Під час виконання бойового завдання отримав поранення в область хребта, що призвело до інвалідності.


З початку повномасштабного вторгнення росії, не вагаючись в перші ж дні долучився до лав ЗСУ. Намагався попасти на передову, проте за станом здоров’я проходив службу в одному з підрозділів в тилу. У другому шлюбі прожив з дружиною Галиною у любові та злагоді 9 щасливих років, будували плани, та не судилося…Поранення давало про себе знати. У Володимира почалися ускладнення з ногами. У квітні переніс знову операцію. Та серце мужнього Захисника не витримало…


Дитинство та юність Героя Ігоря Бойчука пройшо теж в Калуші. Майбутній Захисник, який народився 28 квітня 1976 року, теж навчався в школі №4. Професійну освіту здобував в Калуському технікумі. У 2003 році одружився з Тетяною, в люблячій сімї народилися двоє дітей – Аліна та Артем. Все життя працював на будівництві, і не лише в Україні. Мудрий, енергійний, доброзичливий, завжди готовий був прийти на допомогу і підтримати близьких.8 червня Ігор був призваний на військову службу до лав ЗСУ Вірний військовій присязі, Герой самовіддано служив гранатометником механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону.


Мужньо виконавши військовий обов’язок, у бою за Україну, її волю і незалежність, отримав поранення, несумісні з життям. Ігор Бойчук загинув на Донеччині 2 серпня 2024 року.
Обоє Героїв знайшли свій вічний спочинок на Алеї Слави міського кладовища.
Вічна пам’ять та слава Героям!


Переглядів: 1 161
banner