На Калущині відкрили та освятили відпочинковий простір для військових

Без категорії

На території еко-садиби «Стара хата», що на вулиці Белея, з ініціативи отця Федора Мороза з’явився новий відпочинковий простір, який призначений для ветеранів війни та військовослужбовців, що перебувають у відпустці.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Андрія Найду.


Еко-садиба стала своєрідним пунктом координації дій підтримки Захисників ще з початком повномасштабного вторгнення. Тут зустрічалися самі ж ветерани війни, військові та волонтери, обговорюючи з отцем Федором найнеобхідніші заходи для допомоги фронту.


Ідея створити зону для відпочинку військовослужбовців виникла у отця Федора Мороза, після волонтерських поїздок на фронт. Священнослужитель ділиться тим, що саме в садибу приїжджали і до нині навідуються хлопці, яких він відвідував на передовій.
Відпочинковий простір задуманий як місце, де Воїни можуть відволіктися від пережитих жахів війни, відновити душевну рівновагу, знайти спокій серед природи, провести час у колі побратимів, поліпшити ментальне здоров’я, відновлюватися в соціумі.
На локації облаштовано всі умови для комфортного відпочинку: сауна, басейн, чан та зона для барбекю.


Сьогодні новооблаштований простір був урочисто освячений митрополитом Івано-Франківським і Галицьким ПЦУ Іоасафом за молитовної участі священнослужителів Калуської громади. Це додало місцю особливого духовного значення та благословення, необхідного для того, щоб кожен, хто сюди завітає, відчув мир і зцілення.
“Ми переконані, що цей відпочинковий простір стане надійним місцем для тих, хто віддає максимум своїх сил задля захисту рідної землі. Щира подяка отцю Федору Морозу за таку надпотрібну ініціативу. Нехай Господь і надалі допомагає у всьому!”,- Андрій Найда


Переглядів: 505
banner