На Косівщині відбувся тренінг із комунікації з ветеранами і ветеранками

Суспільство

У рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська, у Косівській територіальній громаді провели тематичний тренінг із комунікації з ветеранами «Люди з досвідом війни. Гідність. Комунікація».


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


До його проведення долучилися регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Лариса Підвербецька та начальник управління з питань ветеранської політики ОДА Роман Примич.


40 фахівців із різних сфер галузей освіти, охорони здоровʼя, культури, соціальної політики Рожнівської, Кутської, Космацької, Яблунівської та Косівської територіальних громад мали можливість спільно із психологом Благодійного фонду «РОКАДА» Андреєм Мештановим проаналізувати вплив воєнних дій на особистість, розвинути навички спілкування з ветеранами, сформувати вміння доказово та аргументовано викладати необхідну інформацію, навчитися управляти власними емоціями.


“В умовах сьогодення дана тематика є вкрай актуальною та необхідною, тому завдання таких заходів навчити освітян, лікарів правильно та комфортно для військовослужбовців формулювати запитання, на чому не можна акцентувати увагу та як взагалі правильно пропонувати допомогу людині. На усі ці питання давали необхідні роз’яснення та поради”, – резюмувала Лариса Підвербецька.


Загалом для слухачів тренінг став корисним у питаннях здобуття базових знань щодо співпраці з ветеранами і ветеранками, їхніми сім’ями та ефективного реагування на їхні потреби.


Переглядів: 175
banner