В Івано-Франківську відбулось засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність»

Без категорії

Під керівництвом Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА за участю представників громади, керівників структурних підрозділів ОДА, Західного офісу Держаудитслужби та правоохоронних органів відбулось засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


Основне питання, яке розглядалось на засіданні, – забезпечення теплопостачання в Бурштинській громаді.
«Для допомоги Бурштину ми об’єднали зусилля органів державної влади, міжнародних донорів та громад області. За підтримки держави закуповуються модульні газові котельні. Але для цього громаді необхідно акумулювати необхідний фінансовий ресурс, щоб встановити їх та підвести комунікації», – зазначила Світлана Онищук під час засідання.
На сьогодні громадами області вже спрямовано Бурштину понад 2 млн грн. Очікується ще близько 5,5 млн грн. Також 10 млн гривень – з обласного бюджету.


У громаді розраховують і на надходження 7 млн грн від сплати екологічного податку. Однак цих коштів недостатньо для реалізації заходів зі встановлення котелень, бо тривалий час кошти у громаді витрачали не на першочергові потреби.


Наразі працівники Західного офісу Держаудитслужби проводять перевірку належного використання бюджетних коштів у Бурштинській громаді.


Варто додати, що на сьогодні міська влада вже почала скасовувати договори, в тому числі один з них на 1,4 млн грн. Рекомендовано переглянути й інші закупівлі. Адже під час засідання робоча група звернула увагу на низку недоцільних у час війни витрат. Зокрема, цьогоріч у громаді майже 70 тисяч гривень виділили на авторський нагляд за будівництвом Палацу культури «Прометей», ще понад 75 тис. грн – на проведення його технічного нагляду. Окрім того, міська влада замовила консультаційні послуги з питань реєстрації індустріального парку.


У підсумку робоча група рекомендувала громаді:
– спрямувати на встановлення котелень нерозподілений вільний залишок коштів загального фонду міського бюджету;
– переглянути доцільність фінансування програми соціально-економічного розвитку;
– скасувати договори, що стосуються непершочергових потреб;
– ініціювати повернення невикористаних коштів, які протягом 2021-2024 років Бурштинська міська рада надавала іншим місцевим бюджетам;
– провести оптимізацію мережі закладів освіти у громаді.
«Найголовніше на сьогодні – забезпечити місто теплом. Тому не зупиняємося, а працюємо гуртом далі, щоб допомогти громаді впоратися з цим непростим викликом», – підкреслила очільниця Прикарпаття.


Переглядів: 149
banner