Державна екологічна інспекція Карпатського округу спростовує інформацію, щодо виявлення у керівника Держекоінспекції Карпатського округу необґрунтованих активів на понад 19 млн. гривень

Суспільство

“Скандал навколо Держекоінспекції: спроба дискредитації чи правда?”


Пише Голос-Інфо з посиланням на Державна екологічна інспекція Карпатського округу


12-13 серпня 2024 року в ряді ЗМІ з’явилася інформація про виявлення необґрунтованих активів на понад 19 млн. гривень у керівника Держекоінспекції Карпатського округу Сергія Гаєвського. Статті, зокрема на сайті “АРГУМЕНТ”, викликали широкий резонанс, але Державна екологічна інспекція спростовує ці звинувачення, називаючи їх недостовірними.


В організації підкреслили, що інформація негативно впливає на репутацію Інспекції та її посадових осіб. Важливо зазначити, що кримінальне провадження стосується колишнього начальника Інспекції Миколи Ладовського, який вже не працює в установі.


Держекоінспекція закликає ЗМІ перевіряти факти перед публікацією та готова захищати своїх співробітників у суді у разі необхідності. Чи стане це новим етапом у боротьбі за інформаційну чесність?

“ДО УВАГИ ГРОМАДСЬКОСТІ ТА ПРЕДСТАВНИКІВ ЗМІ!
12-13 серпня 2024 року в деяких засобах масової інформації почали з’являтись статті щодо виявлення у керівника Держекоінспекції Карпатського округу необґрунтованих активів на понад 19 млн. гривень.
Зокрема, на сайті видання «АРГУМЕНТ» за https://argumentua.com/…/kerivnik-derzhekoinspektsii…, розміщено статтю «Керівник Держекоінспекції Карпатського округу Сергій Гаєвський має понад 19 млн. гривень необґрунтованих активів», яку згодом було поширено іншими ЗМІ під схожими назвами і з аналогічним змістом.
Державна екологічна інспекція Карпатського округу повідомляє, що зазначена інформація підлягає спростуванню, оскільки є недостовірною, не відповідає дійсності, негативно впливає на ділову репутацію Інспекції та честь, гідність і ділову репутацію її посадових осіб.
Стороною кримінального провадження за фактом незаконного збагачення (ч.1 ст.368-5 КК України) є колишній начальник Державної екологічної інспекції Карпатського округу – Ладовський Микола Васильович.
Як уже повідомлялось, Державною екологічною інспекцією України, наказом від 19.03.2024 року, Ладовського Миколу Васильовича було звільнено із займаної посади.
Отже, з березня 2024 року Ладовський М.В. не перебуває у трудових відносинах з Держеконіспекцією.
Наразі виконання обов’язків начальника Інспекції покладено на його заступника – Гаєвського Сергія Броніславовича, який не є стороною вказаного кримінального провадження!
Прохання ЗМІ враховувати актуальну інформація та верифікувати факти перед опублікуванням.
Розцінюємо публікацію такої недостовірної інформації про Сергія Гаєвського, як умисну спробу дискредитації природоохоронного органу та підриву суспільної довіри до Державної екологічної інспекції Карпатського округу і авторитету його керівника.
Так, одним з основних принципів інформаційних правовідносин згідно із статтею 2 Закону України «Про інформацію» є достовірність і повнота інформації.
Відповідно до Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Норми Конституції України гарантують кожному право на повагу до його гідності та передбачають судовий захист права спростовувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім`ї та права вимагати вилучення будь-якої інформації, а також право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої збиранням, зберіганням, використанням та поширенням такої недостовірної інформації.
Державна екологічна інспекція Карпатського округу вимагає від засобів масової інформації, які поширили таку недостовірну інформацію, спростувати її під заголовком «СПРОСТУВАННЯ».
У разі відмови спростовувати цю недостовірну інформацію, будемо вимушені звернутись до суду з відповідним позовом.”- йдеться у дописі


Переглядів: 254
banner