Ранкова велоінспекція сьогодні вирушила у мікрорайон «Брати»

Суспільство

Очільник громади Руслан Марцінків разом із заступниками та комунальниками перевірили благоустрій та стан міжбудинкових територій на вулицях: Деповській, Хоткевича, Парковій та вулиці імені Віталія Мерінова.


Про це Голос-Інфо дізнається від Руслана Марцінківа.


Перевіряли стан прибирання територій, також міжбудинкових територій, скверів, зосереджували свою увагу на прибирання та утримання громадського транспорту, також на роботи, які потрібно ще підтягнути по косінню трави. Ну і, звичайно, всі готуємося до осінньо-зимового періоду, як кажуть комунальники, сани готуємо влітку, працюємо над тим, щоби всі матеріали були забезпечені, щоби безперебійно увійти в цей етап», – розповідає директор КП «Благоустрій» Михайло Яцків.
Під час об’їзду велоінспекція виявила ділянки доріг, особливо на маленьких вуличках та проїздах, які потребують бодай мінімального ремонту. Вибоїни за сезон стали глибшими, а площа таких доріг збільшилась. Директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко каже, однією з причин розбитих доріг з року і рік є важкий транспорт.

«В кінці літа все одна і та сама проблема. Дороги старенькі, а важкий транспорт їздить. І по магістральних вулицях робляться такі великі напливи. І деколи такі напливи можуть бути по півметра. На початку калуської траси – це основне, що зараз будемо ліквідовувати. Це до зими треба зробити. Почали з Галицького моста і сьогодні плануємо іти туди уверх. В сторону виїзду з Франківська, там страшні напливи. Фури їздять по 40 тон, а дороги старенькі, не витримують», – каже директор КП «Муніципальна дорожня інспекція» Віталій Бурко.
Великогабаритне сміття біля контейнерів для твердих побутових відходів – ця проблема у громаді загострилась. Франківці все частіше виносять старі меблі, залишки будматеріалів після ремонту та інші негабаритні відходи на звичайні смітники. Цим самим створюють стихійні сміттєзвалища. 

«Були в районі Хоткевича, там є деякі моменти щодо благоустрою. Є також звернення військового з інвалідністю, просить, щоби заасфальтували біля нього невеликий шматочок двору. Також подивилися ті проблеми, які є сьогодні з вивозом сміття. До речі, сьогодні катастрофічно бракує працівників, зважаючи на те, що хлопці служать у війську. Є проблема, звертаюся до франківців, максимально не викидайте великогабаритне сміття, бо його фізично не буде кому вивезти. Будемо зараз штрафувати, попросимо поліцію долучитися і штрафи будуть значні», – сказав Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.
Тим часом Михайло Смушак нагадує, негабаритне сміття необхідно вивозити на територію АТП 0928, що на вулиці Максимовича. За порушення цього правила – комунальник обіцяє штраф. Вже незабаром, щоби ловити порушників, біля традиційних стихійних сміттєзвалищ встановлять камери відеонагляду. 

«В нас є декілька таких місць, ми зараз встановимо на них відеокамери. Будемо фіксувати номерні знаки, зокрема, є така ділянка на вулиці 24 серпня – Симоненка, є в нас на куті контейнерний майданчик, і мешканці особливо прилеглого села Вовчинець, дуже часто звозять бусами після ремонту негабаритні відходи, так само якісь гілки тягнуть. Будемо фіксувати камерою, вона буде підключена на пульт Муніципальної інспекції. Відповідно вони зможуть або оперативно, або вже постфактум по номерних знаках знайти тих, хто вивозив», – зазначає директор Департаменту інфраструктури, комунальної та житлової політики Михайло Смушак.
Така ж ситуація, зазначає Михайло Смушак, є на вулицях Височана, Київській та ще кілька майданчиків, які розташовано обабіч доріг громади.  



Переглядів: 310
banner